Εφημερίδα Κοινωνική

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Επόμενο βήμα η συζήτηση για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ – Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε στο Κυπριακό!»

 Breaking News

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Επόμενο βήμα η συζήτηση για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ – Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε στο Κυπριακό!»
07 Δεκεμβρίου 2023

Το μήνυμα ότι το επόμενο βήμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μπορεί να είναι η προσέγγιση για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, την υπογραφή της διακήρυξης φιλίας και καλής γειτονίας ανάμεσα στις δύο χώρες 100 χρόνια μετά τη συνθήκη της Λωζάννης υπενθυμίζοντας το σύμφωνο Βενιζέλου-Ινονού το 1930. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε, ακόμα, τη διαφωνία της Αθήνας με την Άγκυρα στο Κυπριακό ενώ είπε με νόημα ότι «είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν φωνές που δεν συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση, όμως έχουμε ευθύνη να φέρουμε τις δύο χώρες δίπλα-δίπλα όπως είναι και τα σύνορά μας».

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του χρησιμοποίησε τον όρο «αδέρφια» για Έλληνες και Τούρκους προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα τόσο μεγάλο μεταξύ μας που δεν μπορεί να λυθεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε, επίσης, να αναφερθεί στο κλείσιμο του καταυλισμού του Λαυρίου αλλά και στην «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη για να εισπράξει την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «ο προσδιορισμός της μειονότητας καθορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης» με τον κ. Ερντογάν να μην δίνει συνέχεια στην τοποθέτησή του αυτή.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ