Εφημερίδα Κοινωνική

Η Nafs παρέλαβε τις άδειες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 Breaking News

Η Nafs παρέλαβε τις άδειες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
16 Δεκεμβρίου 2023

Τις πολυπόθητες άδειες προκειμένου να λειτουργήσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, η Nafs, διαχειρίστρια εταιρεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου.

Ο Έλληνας πλοιοκτήτης, ο οποίος «τρέχει» αυτή την περίοδο ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα στον κόσμο, για 68 πλοία, συνολικής αξίας περίπου 6 δισ. δολαρίων, ανέμενε από καιρό τις άδειες αυτές, λένε οι πληροφορίες.Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέσα στο καλοκαίρι του 2023, αρκετές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες είχαν ενδιαφερθεί να στείλουν πλοία τους για επισκευές στον Σκαραμαγκά.

Σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας σχεδιάζει να μετατρέψει τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας ο κ. Προκοπίου. Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν ναυπηγική δραστηριότητα, επισκευαστική δραστηριότητα, αμυντικό υλικό, αλλά και παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Έχει κάνει λόγο για κατασκευή πλοίων νέας τεχνολογίας, για ακτοπλοϊκά με ηλεκτρική πρόωση, αλλά και για προηγμένα υλικά ναυπήγησης πλοίων (ανθρακονήματα, carbon fiber κ.λπ.). Επίσης, όπως έχει δηλώσει, σκοπεύει να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο. «Η παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο είναι φιλική προς το περιβάλλον και δεν εγκυμονεί κινδύνους», σημειώνει.

Επίσης, έχει προσθέσει ότι η παραγωγή CO2 μπορεί να συλλέγεται προκειμένου να δημιουργηθούν παράγωγα μεθανόλης, τα οποία θα καθιστούν πλήρως ουδέτερη στο περιβάλλον τη χρήση της μονάδας παραγωγής ενέργειας. Παράλληλα θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των δεξαμενών του ναυπηγείου, στη δημιουργία υποδομών πυρόσβεσης, ενεργειακής κάλυψης του ναυπηγείου, και στην επαναλειτουργία των γερανών. Στον σχεδιασμό του βρίσκονται και τα σκάφη αναψυχής.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ