Εφημερίδα Κοινωνική

Σε δυο δωμάτια του σπιτιού τους καλλιεργούσαν υδροπονική κάνναβη

Σε δυο δωμάτια του σπιτιού τους καλλιεργούσαν υδροπονική κάνναβη
10 Νοεμβρίου 2023

Το… μισό σπίτι ενός ζευγαριού Ελλήνων είχε καταληφθεί από εργαστήρια που είχαν στήσει σε δυο δωμάτια για την παραγωγή κάνναβης, με την μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας! Όμως, η δραστηριότητά τους αποκαλύφθηκε όταν υποβλήθηκε σε τυχαίο έλεγχο στη νέα εθνική οδό Πατρών– Πύργου.

Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Πύργου ακινητοποίησαν για έλεγχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν, το απόγευμα της Τρίτης και στο εσωτερικό του βρήκαν 19,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα τσιγαριλίκι, με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν και να τους προσάγουν στην Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου που ανέλαβε να ερευνήσει το σπίτι τους στην Πάτρα.

Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε δυο από τα δωμάτια οι δράστες είχαν αναπτύξει αυτοσχέδιες σκηνές, μέσα στις οποίες είχαν εγκαταστήσει πλήρη εξοπλισμό με ανεμιστήρες εξαερισμού, λαμπτήρες φωτισμού, μετασχηματιστές και ηλεκτρονικά θερμόμετρα για να καλλιεργούν 13 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,50 μέτρου, καθώς και δυο φυντάνια ύψους δέκα εκατοστών.

Στους χώρους του αυτοσχέδιου εργαστηρίου, βρέθηκαν και 687,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τον εξοπλισμό. Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας που τους άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ