Εφημερίδα Κοινωνική

Ψηφιακή κάρτα εργασίας – Καθολική η εφαρμογή της το 2024

 Breaking News

Ψηφιακή κάρτα εργασίας – Καθολική η εφαρμογή της το 2024
01 Νοεμβρίου 2023

Έτος καθολικής εφαρμογής το 2024 για τη ψηφιακή κάρτα εργασίας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης επισκεπτόμενος κεντρικό σούπερ μάρκετ στην Αθήνα όπου παρακολούθησε τον τρόπο εφαρμογής της κάρτας από τους εργαζόμενους.

Από 1 Ιανουαρίου 2024 ξεκινά η εφαρμογή σε λιανεμπόριο και βιομηχανία με τελευταία εφαρμογή στον κλάδο εστίασης.

Το Υπουργείο θα έχει διάλογο με όλους τους παραγωγικούς κλάδους και θα εκδοθούν αναλυτικοί οδηγοί για την εφαρμογή σε κάθε τομέα ακόμη και για όσους απασχολούνται από απόσταση..

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής που είναι για τις επιχειρήσεις η μείωση της γραφειοκρατίας αφού με τη κάρτα καταργείται η προδήλωση του ωραρίου καθώς η Ψηφιακή Κάρτααποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο το ωράριο του απασχολούμενου.

Την ίδια στιγμή το στοίχημα της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας μπορεί κερδηθεί με την εφαρμογή της Ψηφιακής κάρτας εργασίας στο σύνολο των επιχειρήσεων ανέφερε ο υπουργός.

Πολύ θετική η εφαρμογή για τον απασχολούμενο. Όπως τόνισαν εργαζόμενοι «η εφαρμογή είναι εύκολη και νιώθουν ασφάλεια καθώς το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει άμεση γνώση για τη τήρηση του ωραρίου, την πραγματική αμοιβή και τις ασφαλιστικές εισφορές τους».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ