Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού media… έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού media… έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
15 Νοεμβρίου 2023

Όταν τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες

Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω ύστερα από περιστατικό πτώσης σοβάδων οροφής σε σχολική αίθουσα, χθες Τρίτη 14/11, λίγο πριν την λήξη του σχολικού ωραρίου. Από την πτώση της οροφής δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, καθώς τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός είχαν βγει από την αίθουσα. Πτώση σοβάδων και μέρους του ταβανιού είχε σημειωθεί πέρσι και σε άλλη σχολική αίθουσα, συγκεκριμένα της μουσικής, του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω. “Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας; Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω. Οι γονείς ταυτόχρονα εξαπολύουν βολές κατά της δημοτικής αρχής, αφού όπως υποστηρίζουν δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για ελέγχους, ούτε έχει αποκαταστήσει παλιότερες ζημιές».

 

Ο ρόλος της Dimand στην ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

Θετική έκβαση στη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά, καθώς, όπως γράψαμε, υπεγράφη στις 13/11 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το συμβόλαιο για την ανέγερση και την αγορά του από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.). Το έργο θα υλοποιηθεί τεχνικά από την εταιρεία Dimand και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 80,954 εκατ. ευρώ, ενώ στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά θα συστεγαστούν το Πρωτοδικείο, το Εφετείο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Διοικητικό Εφετείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Εισαγγελία Εφετών και το Ειρηνοδικείο. Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Χαϊδαρίου, Φωκίωνος και Παπαστράτου, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου του Δήμου Πειραιά, έχει έκταση 12.350,14 τ.μ. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC. Η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και η παράδοση αυτού προς χρήση προβλέπεται σε 24 μήνες, το δε τίμημα των € 80,9 εκ.. θα καταβληθεί τμηματικά με την πρόοδο του έργου. Παράλληλα και στο πλαίσιο της ανάπτυξης προβλέπεται η δημιουργία Πάρκου Πρασίνου δημόσιας χρήσης, σε όμορο ακίνητο του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.

 

Η ανακοίνωση της ΖARA: Μπαίνουμε στον Πύργο του Πειραιά τον Φεβρουάριο

Εντός Φεβρουαρίου του 2024, ο όμιλος ITX Eλλάς θα αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara του κόσμου, συνολικής επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ. στον πρώτο ψηφιακό, «πράσινο» ουρανοξύστη της χώρας μας στον Πύργο του Πειραιά. Το νέο κατάστημα θα αντικαταστήσει τα δύο υφιστάμενα καταστήματα συνολικής επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία αυτή τη στιγμή λειτουργούν στον Πειραιά.

 

Κρίσιμο συνέδριο για σχολεία-εκπαιδευτικούς: «Πρέπει να προσαρμοστούμε σε μια νέα κατάσταση»

«Το 50 με 70% των μαθητών θα χρησιμοποιούν στις εργασίες τους Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) του χρόνου, αυτό είναι κάτι που πιστεύουμε πως θα αλλάξει πολλά και θα αποτελέσει κύριο θέμα συζήτησης στο Συνεδρίου Διδακτικής στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος κ. Βαφειαδάκης. «Ήδη συμβαίνει αυτό. Ήδη, σήμερα που μιλάμε, βάζουμε μια εργασία στα παιδιά κι αυτά μπορούν να την απαντήσουν μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εάν τώρα τα παιδιά, το αποτέλεσμα που παίρνουν από την ΤΝ απλώς το αντιγράψουν, αυτό είναι πάρα πολύ κακό, εάν όμως αυτό είναι αφορμή να καθίσουν και να σκεφτούν, να πάρουν ιδέες και να το διαμορφώσουν, να το κάνουν δικό τους, είναι θετικό» εξήγησε ο κ. Βαφειαδάκης.

 

Πρόστιμα – «μαμούθ» σε δύο ακόμη πολυεθνικές

Πρόστιμο συνολικού ύψους 1.672.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται: • Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Johnson & Johnson ΕΛΛΑΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». • Πρόστιμο 672.000 ευρώ στην εταιρεία «COLGATE PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ