Εφημερίδα Κοινωνική

«Αναβρασμός» στο Κρατικό Νίκαιας

 Breaking News

«Αναβρασμός» στο Κρατικό Νίκαιας
10 Νοεμβρίου 2023

“Δεν δεχόμαστε καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου. Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού”, απαιτούν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μαζικοί φορείς και συνοδοί ασθενών, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αξονικού μαγνητικού τομογράφου.

Τονίζουν ότι «η υγεία του λαού δεν είναι εμπόρευμα». «Η κυβέρνηση δεν είχε λεφτά για να ενισχύσει το νοσοκομείο, για να κάνει προσλήψεις ακτινολόγων και λοιπού προσωπικού, δεν έχει λεφτά για να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, αλλά βρήκε 37.000 ευρώ για να τα δώσει για ιδιώτες».

Στο πλευρό τους παρευρέθηκε ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε την παράδοση της υπηρεσίας διενέργειας και διάγνωσης αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών σε ιδιώτες, με τους εργαζόμενους να απαιτούν την προκήρυξη τουλάχιστον 5 θέσεων γιατρών ακτινοδιαγνωστών (ακτινολόγων) σε βαθμό Επιμελητή Α” και μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ