Εφημερίδα Κοινωνική

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς: Σε συνέδριο, με βασικούς πυλώνες συζήτησης τη ναυτιλία, τις μεταφορές και τα λιμάνια

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς: Σε συνέδριο,  με βασικούς πυλώνες συζήτησης τη ναυτιλία, τις μεταφορές και τα λιμάνια
30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης συμμετείχε στο συνέδριο «Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China», που συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης της «Ναυτεμπορικής» και το κορυφαίο αγγλόφωνο διεθνές Μέσο της Κίνας, China Global Television Network/CGTN.

Το συνέδριο,  με βασικούς πυλώνες συζήτησης τη ναυτιλία, τις μεταφορές και τα λιμάνια,  είχε ως πρωταρχικό στόχο την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και τη δικτύωση μεταξύ κορυφαίων εκπροσώπων των δύο χωρών.

Είναι μονόδρομος παρατήρησε, να οδηγηθούμε προς την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας με βιώσιμες δράσεις, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στη χώρα μας. Όλοι το επιθυμούν, το θεωρούν αναγκαίο αλλά ο μέσος πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι η μετάβαση αυτή έχει κόστος για τον ίδιο, κόστος το οποίο θα τον προβληματίσει αλλά τελικά, θα γίνει αρωγός σε αυτή τη μετάβασης, εκτίμησε. Οι  καινοτόμες λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις νέες τεχνολογίες μειώνουν το κόστος σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι η αγορά είναι πιο επιδεκτική στην πράσινη μετάβαση από ότι είναι τα ίδια τα κράτη.  Δεδομένων ωστόσο, των σημαντικών κρίσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης της μετάβασης στο όραμα της μηδενικής ρύπανσης, για το 2050.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο είναι το ακαδημαϊκό ίδρυμα ενός από τους σημαντικότερους λιμένες-πύλες εμπορευματικών μεταφορών της Ευρώπης, θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω του ΠΜΣ του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, που έχει ως ειδίκευση τη Διοίκηση Logistics, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και στοχευμένων γνώσεων ανωτάτου επιπέδου, βασισμένων σε ένα σύγχρονο επιστημονικό υπόβαθρο και το Εργαστήριο Καινοτόμου και Βιώσιμης Διαχείρισης Εφοδιαστικών Αλυσίδων του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας.

Το Πάνελ συντόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Ιωάννης Θεοτοκάς.

Στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από την  πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία των δύο χωρών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Κινέζος Πρέσβης στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ναυτιλιακής κοινότητας, φορέων και αναλυτών.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ