Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Πατούλης – Περιφερειάρχης Αττικής: Αποκλειστική συνέντευξη με απαντήσεις για πυρκαγιές, κυκλοφοριακό, έργα στον ευρύτερο Πειραιά και στον Φαληρικό Όρμο, αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και μια είδηση για την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ που θα συζητηθεί!

 Breaking News

Γιώργος Πατούλης – Περιφερειάρχης Αττικής: Αποκλειστική συνέντευξη με απαντήσεις για πυρκαγιές, κυκλοφοριακό, έργα στον ευρύτερο Πειραιά και στον Φαληρικό Όρμο, αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και μια είδηση για την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ που θα συζητηθεί!
26 Ιουλίου 2023

Μίλησε ανοιχτά στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για όλους και για όλα. Συνέντευξη στον εκδότη Απόστολο Καραμπερόπουλο και στον Διευθυντή σύνταξης Κώστα Παναγιωτάκη.

Δείτε ΕΔΩ την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στο κανάλι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ στο Youtube

 

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έχει κατά καιρούς δώσει πολλές συνεντεύξεις, αλλά αυτή που παραχώρησε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, στον εκδότη Απόστολο Καραμπερόπουλο και στον Διευθυντή σύνταξης Κώστα Παναγιωτάκη, ήταν ξεχωριστή και έβγαλε ειδήσεις.

Οι ερωτήσεις που δέχτηκε -όπως και οι απαντήσεις του- ήταν «μία και μία» και η άνεση της συζήτησης του έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ΓΙΑ ΟΛΑ, ανοιχτά.

«Τι έκανε η Περιφέρεια για τις φωτιές; Με τι μέσα βοήθησε και ποιος είναι τελικά ο ρόλος της;»

Ο Γιώργος Πατούλης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ενώ δεν παρέλειψε να πει -ίσως για πρώτη φορά- την άποψή του για το πώς μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα, για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οργανωτικά και δομικά.

patoulis koinoniki 2

Επόμενη σημαντική ερώτηση το κυκλοφοριακό, ο μποτιλιαρισμένος Κηφισός, η οδική ασφάλεια. Εκεί ο Περιφερειάρχης Αττικής, είχε πολλά να πει.

Εμείς από την πλευρά μας τον «πιέσαμε» να μας απαντήσει αν μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως έγινε για παράδειγμα στο τμήμα Κηφισός- Ιερά Οδός, με την αναστροφή που κατασκευάστηκε και ομολογουμένως, έδωσε μια μικρή «ανάσα» στην περιοχή. Ο Γ. Πατούλης αφού μας ξεκαθάρισε τα όρια των αρμοδιοτήτων Υπουργείου και Περιφέρειας, μας ξεδίπλωσε κάποιες σκέψεις και τις ιδέες που έχει.

Από την κουβέντας μας με τον Περιφερειάρχη Αττικής, βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείπει ο ευρύτερος Πειραιάς. Οι ασφαλτοστρώσεις, οι υποδομές, τα αντιπλημμυρικά, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η ανάπλαση σε Άγιο Διονύσιο και Μικρολίμανο, τα έργα στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, οι μελέτες για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού κ.α. Όπως είπε ο Γ. Πατούλης «η συνεργασία που έχω κάτω στον Πειραιά με τους φορείς εκεί, τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, την Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου, τους άλλους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής και τους περιφερειακούς συμβούλους, είναι ξεχωριστή και φαίνεται εκ του αποτελέσματος, καθώς έχουν προχωρήσει και θα προχωρήσουν και άλλα σημαντικά έργα».

patoulis koinoniki1

Σε αυτό το σημείο, ο Γιώργος Πατούλης αποκάλυψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ τις προθέσεις του για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ. Για πρώτη φορά, επισήμως, από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Αττικής υπάρχει δέσμευση ότι το σημαντικό αυτό έργο για τον Πειραιά «θα γίνει όπως και να έχει» και μάλιστα μας ανέλυσε και τον τρόπο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί!

Η συζήτηση περί αναπτυξιακών έργων με τον Περιφερειάρχη Αττικής, συνεχίστηκε. Μας μίλησε για τον Φαληρικό Όρμο και την Β’ φάση του έργου, περιγράφοντάς μας όλο το πλαίσιο αλλά και το στάδιο που βρίσκονται οι διαδικασίες και στο ερώτημά μας για τις «φωνές» Δημάρχων περί καθυστερήσεων, ήταν απόλυτος: «να κοιτάμε την ουσία».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης, ο Γιώργος Πατούλης μας ανέπτυξε το όραμα και τους στόχους της νέας θητείας του ενώ μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, μας «ξεδίπλωσε» την επιθυμία του να διεξαχθούν σε κλίμα γόνιμου και πολιτισμένου διαλόγου, που θα βοηθήσει τους πολίτες να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς τους «αντιπάλους» του…

 

Δείτε ΕΔΩ την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στο κανάλι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ στο Youtube

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ