Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά: Ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του ΟΚΑΝΑ στην Ε’ δημοτική Κοινότητα: «Εκεί ΔΕΝ θα μπουν χρήστες ουσιών, ΜΟΝΟ άστεγοι!» -Ο Δήμος θα ελέγξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

 Breaking News

Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά: Ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του ΟΚΑΝΑ στην Ε’ δημοτική Κοινότητα: «Εκεί ΔΕΝ θα μπουν χρήστες ουσιών, ΜΟΝΟ άστεγοι!» -Ο Δήμος θα ελέγξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
29 Ιουνίου 2023

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, όπου παρευρέθηκαν κάτοικοι από τα Μανιάτικα, δόθηκαν διευκρινίσεις και απαντήσεις από τη δημοτική Αρχή για την υπόθεση του ΟΚΑΝΑ (Αιτωλικού), σε συνέχεια της ανακοίνωσης που είχε βγάλει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για το θέμα.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος, κάνοντας μια αναδρομή σε όσα έγιναν και για όσα πάλεψε  η δημοτική Αρχή, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για θεραπευτικές υπηρεσίες προς τοξικοεξαρτημένους, αλλά μόνο για την υποστήριξη άπορων και άστεγων και μάλιστα υπό τη σκέπη της Μητροπόλεώς μας.

Οι κάτοικοι όπως ήταν αναμενόμενο, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, έχοντας μάλιστα ήδη κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.

Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Πειραιά, είπε ότι έχει πάρει δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ότι πρόκειται ΜΟΝΟ για φιλοξενία αστέγων και όχι για φιλοξενία χρηστών. Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις έχει δώσει και η Μητρόπολη, αν και όπως είπε, θα ζητήσει αυτό να γίνει εγγράφως ή δημοσίως.

Το συγκεκριμένο κέντρο, όπως είπε ο δήμαρχος δεν έχει ανοίξει ακόμη και σε κάθε περίπτωση, οι άδειες και οι συνθήκες  λειτουργίας θα ελεγχθούν από το Δήμο.

Ο Γιάννης Μώραλης είπε ότι θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι εκεί ΔΕΝ θα μπουν χρήστες, αλλά μόνο άστεγοι συμπολίτες μας. «Θα επιδιώξω και μια δημόσια τοποθέτηση ή έγγραφη δήλωση του Μητροπολίτη και βεβαίως θα έχουμε και τα μάτια μας δεκατέσσερα» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά:

«Εγώ δομή αστεγίας υπό τη σκέπη της Μητροπόλεως δεν μπορώ να αρνηθώ όταν ο Πειραιάς έχει τόσους άστεγους. Για τους εξαρτημένους όμως, όχι απλά θα αντιδράσουμε αλλά θα βάλουμε και τα στήθια μας μπροστά. Δεν θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο!». Και πρόσθεσε: “Προσωπικά, βλέπω δύσκολο να υπάρχει μια «εν κρυπτώ συμφωνία». Αλλά δεσμεύομαι ότι θα το ψάξουμε. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι βουλευτές και οι φορείς του Πειραιά”.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ