Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά – Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά: «Πρώτες Βοήθειες» με ομιλητή τον Δρ. Διονύσιο Ν. Βαλλιανάτο

 Breaking News

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά – Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά: «Πρώτες Βοήθειες» με ομιλητή τον Δρ. Διονύσιο Ν. Βαλλιανάτο
21 Ιουνίου 2023

Πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2023 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η πρώτη από πέντε συνολικά συναντήσεις, που διοργάνωσε η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες» με ομιλητή τον Δρ Διονύσιο Ν. Βαλλιανάτο. Την εκδήλωση χαιρέτησε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Πειραιά Νανά Γλύκα Χαρβαλάκου. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση παρουσιάστηκαν, με απλό και κατανοητό τρόπο, οι τρόποι αντιμετώπισης των διαφόρων καλοκαιρινών ατυχημάτων όπως ανάνηψη από λιποθυμία, αιμορραγίες, περίδεση σε πληγές, ηλίαση, προφυλάξεις από κεραυνούς, αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους κ.ο.κ. και φυσικά δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Αντιδήμαρχος Γλύκα Χαρβαλάκου

Ο ιατρός Διονύσιος Βαλλιανάτος έχει τον τρόπο του να επικοινωνεί με το ακροατήριο και να είναι προσιτός και περιεκτικός. Σπούδασε ιατρική και κοινωνιολογία και έλαβε την ειδικότητα της κοινωνικής ιατρικής. Διαθέτει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην κοινωνική προστασία και στην υγιεινή και δημόσια υγεία και έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Ρώμης, ως Καθηγητής στην ΑΣΝ Ευαγγελισμού, στα ΤΕΙ Αθηνών, σε σχολές γονέων κ.α.

Στην Πέμπτη και τελευταία συνάντηση του συγκεκριμένου κύκλου, προβλέπεται οι συμμετέχοντες να προχωρήσουν στην έμπρακτη εφαρμογή της θεωρίας για την καλύτερη εμπέδωση των διαφόρων τεχνικών.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ