Εφημερίδα Κοινωνική

Τράπεζα θεμάτων: Μετ’ εμποδίων οι εξετάσεις στα Λύκεια λόγω της νέας κυβερνοεπίθεσης – Η οδηγία του υπ. Παιδείας

 Breaking News

Τράπεζα θεμάτων: Μετ’ εμποδίων οι εξετάσεις στα Λύκεια λόγω της νέας κυβερνοεπίθεσης – Η οδηγία του υπ. Παιδείας
30 Μαΐου 2023

Με προβλήματα ξεκίνησε και η σημερινή ημέρα (30/5) των ενδοσχολικών εξετάσεων λόγω κυβερνοεπίθεσης αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και άλλων φορέων ερευνητικών.

Αυτή τη στιγμή έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, όπως έχουμε ενημερωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε 1.300 λύκεια από τα 1.900 σε όλη την επικράτεια, αλλά όπως είπες και εσύ με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Μάλιστα, όπως ανέφερε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας νωρίτερα στην ΕΡΤ, η σημερινή επίθεση ήταν χειρότερη από τη χθεσινή.

Οδηγία του υπουργείου Παιδείας είναι σε όσα σχολεία δεν έχουν ακόμα κληρωθεί και αντληθεί από τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να περιμένουν καθώς δεν υπάρχει άλλο περιθώριο λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που έχουν πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη (1/6) και Παρασκευή (2/6).

Όσο για το αν υπάρχει φόβος να συμβεί ανάλογη κυβερνοεπίθεση στις πανελλαδικές δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελίνα Κολύβα ανέφερε ότι: «Όχι, δεν έχει καμία σχέση το σύστημα που μεταδίδει τα θέματα των ενδοσχολικών με αυτή των Πανελλαδικών, το οποίο δεν μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου είδους κακόβουλες επιθέσεις. Είναι τελείως διαφορετικό το σύστημα».

Πού εντοπίστηκαν προβλήματα
Το πρόβλημα σήμερα εντοπίστηκε πολύ έντονα σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Ηλεία, και στην Αττική στο Κερατσίνι. Όπως είπαν στην ΕΡΤ νωρίτερα εκπαιδευτικοί την Δευτέρα 29/5 μπορούσαν να μπουν στην πλατφόρμα και να δουν τα θέματα αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς θα έπρεπε να τα κατεβάσουν. Σήμερα (30/5) δεν τους άφηνε να μπουν στο σύστημα, να εγγραφούν μέσα στην πλατφόρμα. Ωστόσο η κατάσταση ομαλοποιείται και σε 1.300 λύκεια και όσο περνάει η ώρα ότι τα λύκεια θα αυξάνονται.

«Δεν θα τους περάσει. Το κράτος είναι εδώ και θα υποστηρίζει τους μαθητές μας. Δεν θα τους περάσει. Το λέω με κεφαλαία γράμματα. Υπήρχε μια επίθεση όχι μόνο στο σύστημα χθες, το χθεσινό σε όλα τα παράπλευρα συστήματα, ακόμη και στο WiFi στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με σκοπό να μην μπορούν οι καθηγητές να μπαίνουν. Αυτή η στιγμή αποκαταστάθηκε» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: ΕΡΤ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ