Εφημερίδα Κοινωνική

Συνέντευξη: Δ. Μανωλάκου – Ν. Αμπατιέλος: «Για γέλια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ!» / VIDEO

 Breaking News

Συνέντευξη: Δ. Μανωλάκου – Ν. Αμπατιέλος: «Για γέλια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ!» / VIDEO
03 Μαρτίου 2023

Αποκλειστική συνέντευξη του Νίκου Αμπατιέλου (υποψήφιος βουλευτής Α Πειραιά με το ΚΚΕ) και της Διαμάντω Μανωλάκου (υποψήφια βουλευτής Β Πειραιά με το ΚΚΕ) στο πλαίσιο της σειράς συνεντεύξεων με γενικό τίτλο «Στον δρόμο προς τις κάλπες»  που διενεργούν και προβάλλουν από κοινού η Εφημερίδα Κοινωνική και το Portnet.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ / VIDEO

 

 

 

Αυτή την φορά  η πρόσκληση ήταν διπλή. Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» και το Portnet  κάλεσαν σε μια κοινή συνέντευξη τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στις δυο περιφέρειες του Πειραιά. Την Διαμάντω Μανωλάκου, ήδη βουλευτή στην Β’ Πειραιά και τον Νίκο Αμπατιέλο υποψήφιο στην Α’ Πειραιά και γραμματέα της Οργάνωσης Πειραιά του κόμματος.  Η συνάντηση έγινε, όπως πάντα στο υπέροχο Καφέ – Μπιστρό Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και είχε ιδιαίτερο κεντρικό πολιτικό, αλλά και τοπικό- πειραϊκό ενδιαφέρον.

DSC00853

Ο Απόστολος Καραμπερόπουλος της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ» γνωρίζει φυσικά πολύ καλά την Διαμάντω Μανωλάκου, αφού ήταν υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος εδώ και χρόνια, αλλά ο επίσης προσκεκλημένος πειραιώτης πολιτικός συντάκτης Νότης Ανανιάδης, που συμμετέχει σε αυτή την σειρά συνεντεύξεων με γενικό τίτλο «Στον δρόμο προς τις κάλπες»,  έκανε την έκπληξη.  Αποκάλυψε δηλαδή ότι με τον θείο του Νίκου Αμπατιέλου, αδελφό του πατέρα του Μάκη, τον Δημήτρη Αμπατιέλο ήταν επί έξι χρόνια συμμαθητές, στο ίδιο τμήμα και στο ίδιο θρανίο στο Β’ Γυμνάσιο Αρρένων και το Α’ Λύκειο Πειραιά !

Προσπαθούμε να «βάλουμε δύσκολα» στους καλεσμένους μας επισημαίνοντας ότι δημοσκοπικά το ΚΚΕ εμφανίζεται «καθηλωμένο» σε σχετικά χαμηλά ποσοστά. Η απάντηση τους είναι ότι οι «δημοσκοπήσεις» που οι ίδιοι κάνουν και γίνονται σε εργασιακούς χώρους και συναντήσεις με τους εργαζόμενους δείχνουν μιαν άλλη εικόνα. Υπογραμμίζουν δε ότι στις νεότερες ηλικίες είναι σαφές ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ. «Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πανσπουδαστική ήλθε, μετά από 35 χρόνια, πρώτη στις φοιτητικές εκλογές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αμπατιέλος, που άλλωστε μέχρι το πρόσφατο Συνέδριο της ΚΝΕ ήταν γραμματέας της οργάνωσης.  Αντίστοιχη εικόνα από διάφορα συνδικάτα μεταφέρει, άλλωστε  και η έμπειρη Διαμάντω Μανωλάκου.  Η οποία προσθέτει πως αυτό που είναι ζητούμενο εν όψει των εθνικών εκλογών είναι να είναι αδύνατη η κυβέρνηση που θα εκλεγεί και η ενίσχυση του ΚΚΕ.

DSC00857b

Θυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που βάσει των ερευνών βρίσκεται στην δεύτερη θέση, έχει απευθύνει κάλεσμα στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας – της δημοκρατικής παράταξης.  «Είναι για γέλια το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ» λένε με μια φωνή και οι δύο, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ λέει «όχι» στην συμμετοχή, «όχι» ακόμη και σε οποιαδήποτε ανοχή  σε μια τέτοια κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων, απέρριψε μαζί με τα άλλα κόμματα την πρόταση του ΚΚΕ π.χ για τους πλειστηριασμούς» εξηγεί η Διαμάντω Μανωλάκου. Και προσθέτει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: « «Ξεσκίζουν την έννοια της προόδου, την κάνουν κουρελόχαρτο» !

DSC00856

Και οι δυο τους επισημαίνουν πως ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έχουν μια κοινή στρατηγική, αναφέροντας για παράδειγμα την πολιτική τους για τους πλειστηριασμούς και τα χρέη, την άρνηση τους να θεσμοθετηθεί 13ος και 14ος μισθός και σύνταξη και την συνενοχή τους, όπως την χαρακτηρίζουν, απέναντι στην «λεηλασία» των εργαζομένων. «Θα ήταν προδοσία η συμμετοχή μας σε μια τέτοια κυβέρνηση» τονίζουν. Και προσθέτουν ότι αντίπαλο δέος σε αυτή την κοινή στρατηγική των άλλων κομμάτων μπορεί να είναι μόνο το μαζικό ταξικό κίνημα.

Όταν η συζήτηση έρχεται στον Πειραιά και στα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής η πρώτη τους κοινή αντίδραση έχει να κάνει με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασίας.  Και την απαίτηση του κόμματος τους για την επανακαθιέρωση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αναφέρονται αναλυτικότερα στα προβλήματα που εντοπίζονται στον χώρο της Υγείας, με το Κέντρο Υγείας του Περάματος να μην λειτουργεί, και το αντίστοιχο του Κερατσινίου να υπολειτουργεί. Αλλά και το πρόσφατο κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού κέντρου του Τζάνειου Νοσοκομείου ή την απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρείται στην Αίγινα, όπου όταν βρίσκεται στο νησί παιδίατρος σχηματίζονται ουρές για να τον επισκεφθούν.

Sto-dromo-pros-tis-kalpes.00_05_32_12

Με την ευκαιρία μιλάμε για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τη ανάγκη ν υπάρξει διασύνδεση μεταξύ τους ώστε να ενισχυθεί και η τουριστική ανάπτυξη.  Και επιστρέφουμε στον Πειραιά με την Διαμάντω Μανωλάκου και τον Νίκο Αμπατιέλο να υποστηρίζουν ότι είναι ανάγκη το Μετρό να επεκταθεί προς τα δύο μεγάλα νοσοκομεία, το «Τζάνειο» και το «Μεταξά», αλλά και δυτικά προς το Κερατσίνι, το Πέραμα και την Σαλαμίνα , που το καλοκαίρι ο πληθυσμός της φτάνει τους 250.000 κατοίκους!

Τους ζητάμε να κλείσουμε την συζήτηση μας με μια πρόταση.

Ο Νίκος Αμπατιέλος λέει επιγραμματικά : « Δυνατό ΚΚΕ είναι συμφέρον για όλους».

Και η Διαμάντω Μανωλάκου προσθέτει : «Ενίσχυση του ΚΚΕ μέσα κι έξω από την Βουλή»!

*Η συζήτηση με την Διαμάντω Μανωλάκου και τον Νίκο Αμπατιέλο πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη και μοιραία δεν περιέχει καμία αναφορά σε αυτήν.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ / VIDEO

 

 

 

 

 

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ για να μην χάνετε κανένα νέο βίντεο: https://www.youtube.com/channel/UCoG4…

Ακολουθήστε την εφημερίδα «Κοινωνική» και το Koinoniki.gr στα Social Media
Οι αναγνώστες μας, είστε η ΨΥΧΗ της Κοινωνικής!!!

FACEBOOK TWITTER ISTAGRAM YOUTUBE

 

EKLOGES--1-ΚΚΕ

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ