Εφημερίδα Κοινωνική

Απέτρεψαν πλειστηριασμό στον Πειραιά και έξωση οικογένειας στη Θεσσαλονίκη

 Breaking News

Απέτρεψαν πλειστηριασμό στον Πειραιά και έξωση οικογένειας στη Θεσσαλονίκη
23 Φεβρουαρίου 2023

Δύο απόπειρες πλειστηριασμού σπιτιών δανειοληπτών αποτράπηκαν σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, καθώς το κίνημα υπεράσπισης της κατοικίας δυναμώνει.

Στον Πειραιά η τοπική ΕΛΜΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο της πόλης απέτρεψαν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού που είχε προγραμματιστεί για Τετάρτη, καθώς το δάνειό του είχε αγοραστεί από την doValue. Την ώρα της εκκίνησης του πλειστηριασμοί η ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπαιδευτικοί από σχολεία, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, του Σωματείου Καθαριστών -Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά, του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά και άλλων σωματείων, πραγματοποίησαν παρέμβαση αρχικά στο συμβολαιογραφείο που ανέλαβε τον πλειστηριασμό και στην συνέχεια στα γραφεία της εταιρείας doValue.

Στη Θεσσαλονίκη, δικαστικός κλητήρας μαζί με αστυνομικούς και κλειδαρά επιχείρησαν να αλλάξουν την κλειδαριά διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη ώστε να αποκλειστεί από το σπίτι της ολόκληρη οικογένεια. Η γειτονιά, μαζί με αλληλέγγυους και μέλη Σωματείων πραγματοποίησαν παρέμβαση με αποτέλεσμα να εμποδιστεί η έξωση. Όπως ανέφερε το 902.gr, το σπίτι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης βγήκε σε πλειστηριασμό από fund και ο αγοραστής προσπάθησε να πετάξει έξω τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είναι μια συνταξιούχος και ένας αυτοαπασχολούμενος.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ