Εφημερίδα Κοινωνική

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών για την υποβάθμιση του πτυχίου τους

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών για την υποβάθμιση του πτυχίου τους
19 Ιανουαρίου 2023

Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών οι οποίοι αντιτίθενται στην έκδοση του προεδρικού διατάγματος 85/2022, με την οποία τα πτυχία των αποφοίτων δραματικών σχολών, εξισώνονται με τα απολυτήρια Λυκείου.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και συμμετέχουν μεταξύ άλλων μέλη του Συντονιστικού Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, σπουδαστές του ΚΘΒΕ, μαθητές καλλιτεχνικών σχολών και καθηγητές, όπως και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων, ακούγονται συνθήματα που αναφέρονται στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, φωνάζοντας «τόσο βουτηγμένοι στη διαπλοκή, νομίζουν πως ξεχάσαμε τον παιδοβιαστή», όπως και κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

«Να αποσυρθεί άμεσα το διάταγμα και να ξεκινήσει επιτέλους μια δημόσια διαβούλευση για την όποια η ανυπαρξία ως τώρα και για το θέμα του μητρώου καλλιτεχνών και για το διάταγμα φέρει προσωπική ευθύνη ο κ. Γιατρομανωλάκης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ