Εφημερίδα Κοινωνική

Τεράστια η συμμετοχή του κόσμου στην ημερίδα του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πειραιά για την ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των γυναικών

 Breaking News

Τεράστια η συμμετοχή του κόσμου στην ημερίδα του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πειραιά για την ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των γυναικών
06 Δεκεμβρίου 2022

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Πειραιά διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και αθρόα επισκεψιμότητα επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των γυναικών», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25/11), παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού. Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πειραιά, κ. Μάνος Κωνσταντινίδης.

AvgerinosΟ Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο εξαιρετικά κρίσιμο και επίκαιρο θέμα της ημερίδας, τονίζοντας τη σημαντικότητα ανάλογων δράσεων και πρωτοβουλιών από τον Ε.Ε.Σ. για την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα, το οποίο δυστυχώς αποτελεί μάστιγα της εποχή μας. Παράλληλα, ανέλυσε το έργο και τις δράσεις του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην τηλεφωνική γραμμή του Ερυθρού Σταυρού για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας (10205), όπου Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Ε.Ε.Σ., εφοδιασμένοι με μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία, υποστηρίζουν καθημερινά εκατοντάδες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας ή βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης.

Ακολούθησαν οι εξαιρετικές ομιλίες αρμοδίων επιστημόνων κ.κ. Γρηγόρη Λέων Ιατροδικαστή, Χαράς Βλαστάρη Ψυχολόγου, Έλενας Κατράπα και Μενέλαου Κατράκη, Κοινωνικών Λειτουργών. Η εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. έκλεισε με το πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο LEGATO της κ. Ελένης Τσαγκαράκη, που τραγούδησε όμορφα παραδοσιακά τραγούδια και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Την ημερίδα του Ε.Ε.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ημερίδας του τόπου, μεταξύ των οποίων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι Βουλευτές κ. Νίκος Μανωλάκος και κ. Γιάννης Μελάς, καθώς και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού, κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ