Εφημερίδα Κοινωνική

Σκρέκας για πλαφόν στο αέριο: Μια τιμή στα 188 ευρώ θα έστελνε το σωστό μήνυμα στις αγορές

 Breaking News

Σκρέκας για πλαφόν στο αέριο: Μια τιμή στα 188 ευρώ θα έστελνε το σωστό μήνυμα στις αγορές
19 Δεκεμβρίου 2022

«Έχουμε λάβει ξεκάθαρη εντολή από τους ηγέτες μας να καταλήξουμε σε μια λύση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο σήμερα. Είναι καθήκον μας να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή. Δεν θα επιμέναμε τόσο πολύ εάν δε είμασταν πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τους ευρωπαίους πολίτες. Ελπίζω ότι το μήνυμα της αποφασιστικότητας, της αλληλεγγύης και της ενότητας θα σηματοδοτήσουν την αρχή μιας καλύτερης χρονιάς για όλους τους ευρωπαίους πολίτες». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «έχουμε εξ αρχής ξεκαθαρίσει ότι ένα πλαφόν στα 275 ευρώ δεν είναι στην πραγματικότητα πλαφόν. Συνεπώς, ένα ποσό στο εύρος των 150 -180- 200 ευρώ θα ήταν αποτελεσματικό. Εκτιμώ ότι μια τιμή στα 188 ευρώ θα έστελνε το σωστό μήνυμα στις αγορές».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να παραμείνει η διαφωνία μεταξύ των χωρών μελών, ο κ. Σκρέκας απάντησε: ελπίζω πως όλοι θα σταθούμε στο ύψος των ευθυνών μας και θα βρούμε μια συμβιβαστική οδό, μια λύση η οποία θα ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες, όλων των κρατών μελών.

Επεσήμανε ακόμη ότι «τα όρια ασφαλείας που έχουμε θέσει μέχρι τώρα θα μας βοηθήσουν να μην υποφέρουμε από υπερβολικά υψηλές τιμές που είχαμε φτάσει, όπως τα 340-345 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Αυτό πέτυχε το προηγούμενο καλοκαίρι. Τώρα είναι η στιγμή να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε έναν μηχανισμό διόρθωσης και μετά φυσικά έχουμε τη δυνατότητα να το προσαρμόσουμε σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δούμε».

Πρώτα, τόνισε, πρέπει να εφαρμόσουμε τον μηχανισμό προκειμένου να δούμε αν λειτουργεί. Εφόσον λειτουργεί μπορούμε να τον βελτιώσουμε.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ