Εφημερίδα Κοινωνική

Άρτα: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του και παρέλυσε -Καταπέλτης η ΕΔΕ για ευθύνες του σχολείου

 Breaking News

Άρτα: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του και παρέλυσε -Καταπέλτης η ΕΔΕ για ευθύνες του σχολείου
08 Νοεμβρίου 2022

Σοκάρει η υπόθεση ενός 15χρονου μαθητή που έμεινε παράλυτος, μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό από συμμαθητή του στην Άρτα.

Τόσο το ίδιο το παιδί όσο και οι γονείς του ανέβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, όταν ένα πρωινό Παρασκευής το Πάσχα του 2021, ο 15χρονος δέχτηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από συμμαθητή του, ο οποίος στη συνέχεια τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα και με μένος άρχισε να τον χτυπά στα σιδερένια κάγκελα του σχολείου.

Από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων, ο μαθητής υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και έμεινε παράλυτος.

Του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον χτυπούσε με μανία στα κάγκελα

Αρχικά, ο 15χρονος είχε τις αισθήσεις του, όμως λίγο αργότερα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και λίγο αργότερα παρέλυσε η αριστερή του πλευρά.

Ωστόσο τα συμπτώματα υποχώρησαν και στη συνέχεια ο νεαρός μαθητής πήρε εξιτήριο με αυστηρές εντολές από τους γιατρούς, οι οποίοι τόνισαν πως εάν εμφανίσει συμπτώματα ζάλης να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Κι ενώ το Σάββατο ο μαθητής έδειχνε πως είχε συνέλθει από το χτύπημα, την επόμενη ημέρα ξύπνησε με φριχτούς πόνους και με την αριστερή πλευρά του σώματός του να έχει παραλύσει.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγείλει οι γονείς στο MEGA, το ιατρικό προσωπικό δεν είχε ενημερωθεί για το εύρος των χτυπημάτων από τους καθηγητές, παρά μόνο από το παιδί, ενώ κατήγγειλαν ότι την ώρα του περιστατικού κανένας καθηγητής δεν βρισκόταν στο προαύλιο και δεν γνώριζαν τίποτα.

Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΔΕ για τις ευθύνες των καθηγητών

Σύμφωνα με το MEGA, άμεσα μετά το περιστατικό η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Άρτας, έδωσε εντολή για την διενέργεια ΕΔΕ, ώστε να διαπιστωθεί εάν το σχολείο φέρει ή όχι ευθύνη.

Η έκθεση που προέκυψε ήταν πολυσέλιδη, με πολλές λεπτομέρειες και ένα πόρισμα καταπέλτης, κατά το οποίο επιρρίπτονται ευθύνες στο σχολείο, ενώ μάλιστα, η υπόθεση παραπέμπεται από την διευθύντρια δευτεροβάθμιας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως παραπέμπονται και τρεις συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγκεκριμένες ευθύνες που τους βαραίνουν.

Συγκεκριμένα, παραπέμπονται ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος σύμφωνα με τους γονείς απλά είχε πει στα παιδιά «για να μάθετε να μη μαλώνετε, θα συνεχίσετε το μάθημα», η υποδιευθύντρια και μία καθηγήτρια που κατά την στιγμή που συνέβη το περιστατικό είχε την ευθύνη του τμήματος.

Όπως τόνισε, ο πατέρας του μαθητή που υπέστη τον ξυλοδαρμό στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η κατάσταση του παιδιού του αυτή την στιγμή είναι βελτιωμένη, αλλά παραμείνει σε εκκρεμότητα μεγάλο μέρος της αποκατάστασής του.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ