Εφημερίδα Κοινωνική

Ρεκόρ στις συλλήψεις δουλεμπόρων: Σχεδόν 100 συνελήφθησαν μόνο τον Σεπτέμβριο

Ρεκόρ στις συλλήψεις δουλεμπόρων: Σχεδόν 100 συνελήφθησαν μόνο τον Σεπτέμβριο
06 Οκτωβρίου 2022

Μήνας, όπου καταγράφηκε ρεκόρ συλλήψεων δουλεμπόρων στον Εβρο, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στους 92. Τους 9 μήνες του 2022 έχουν συλληφθεί συνολικά 500 διακινητές παράτυπων μεταναστών στην περιοχή του Εβρου.

Την ίδια ώρα, το 80% των υποθέσεων που εκδικάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Εφετεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα) αφορούν περιστατικά διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των προφυλακίσεων που αφορά υποθέσεις διακίνησης μεταναστών, το οποίο φθάνει το 85%. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περασμένης Δευτέρας, καθώς στο Εφετείο Ροδόπης, από τις 42 υποθέσεις που εκδικάστηκαν, οι 38 αφορούσαν δουλεμπόρους, διακινητές παράτυπων μεταναστών.

Τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν την ισχυρή πίεση που δέχεται η χώρα μας από τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές και φανερώνουν την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου οι περιπτώσεις παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα είναι υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με το 2021. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνολικά 4.126 παράτυποι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από χερσαία και θαλάσσια σύνορα τους προηγούμενους 3 μήνες, με τον αριθμό να παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 113,1%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2021 (1.193). Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου έχουν συλληφθεί 7.484 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα, εκ των οποίων 3.554, στην περιοχή του Εβρου.

Αυτές οι πιέσεις οδηγούν και σε «βαλβίδες αποσυμπίεσης» των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από Ειδομένη και Προμαχώνα. Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες, καθημερινά, τουλάχιστον 45 παράτυποι μετανάστες εισέρχονται στη χώρα από Εβρο και Αιγαίο, με αρκετούς από αυτούς να αναζητούν δίοδο προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, εκμεταλλευόμενοι κενά στη φύλαξη και ρήγματα στον μεθοριακό φράχτη.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ