Εφημερίδα Κοινωνική

Ενδοοικογενειακή βία – Φρίκη από τις αποκαλύψεις της 29χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ο 6χρονος γιος με έσωζε από το ξύλο

Ενδοοικογενειακή βία – Φρίκη από τις αποκαλύψεις της 29χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ο 6χρονος γιος με έσωζε από το ξύλο
02 Σεπτεμβρίου 2022

«Φοβάμαι πολύ, δεν θέλω να είμαι ακόμη μία γυναίκα που αύριο μπορεί να την σκοτώσει ο πρώην σύζυγός της. Έχω δύο παιδιά να μεγαλώσω», λέει με δάκρυα στα μάτια η 29χρονη, η οποία κατήγγειλε επτά φορές τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, όμως παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για όλες τις περιπτώσεις, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να κυκλοφορεί ελεύθερος και να παραβιάζει τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη, τονίζει ότι φοβάται για τη ζωή της, αφού ο 38χρονος ομοεθνής της, με τον οποίον βρίσκονται σε διάσταση από τον Μάρτιο του 2021, συνεχίζει να την πλησιάζει, να την απειλεί και να την ξυλοκοπεί. Όπως περιγράφει, ο Γολγοθάς της ξεκίνησε όταν ο μικρός της γιος ήταν σε ηλικία 4 μηνών, πρίν από περίπου 3,5 χρόνια και από τότε ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε ούτε για μία ημέρα να την χτυπάει.

«Δύο φορές μου έχει σώσει τη ζωή η αδελφή μου και ο μεγάλος μου γιός, ο οποίος τότε ήταν 6 χρονών. Ήταν τότε που με έπιασε από το λαιμό και μου έλεγε »θα σε κάνω πανόραμα». Ο μεγάλος μου γιός έκλαιγε και του έλεγε »μπαμπά άσε τη μαμά» και είναι αυτός που με έχει σώσει πολλές φορές», λέει με κλάματα η γυναίκα.

Τα δύο παιδιά είναι σήμερα 4 και 8 ετών και σχεδόν κάθε φορά που ο πατέρας τους επιτίθεται σωματικά, βρίζει και απειλεί την μητέρα τους, είναι μπροστά στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όπως λέει η 29χρονη. Η ίδια αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια τον Μάιο του 2020, όταν, όπως καταγγέλλει, ο πρώην σύζυγός της την χτύπησε στην πίσω μεριά του κεφαλιού με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί για δύο ημέρες. «Ήμουν γεμάτη αίματα και θυμάμαι μόνο τα παιδιά και την αδελφή μου να είναι από πάνω μου στον καναπέ. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Πήγα στο νοσοκομείο κι έμεινα μία ημέρα και ένα ακόμη βράδυ», λέει η γυναίκα.

«Με χτυπάει με το παραμικρό»

«Με χτυπάει για το παραμικρό. Μου λέει »μη ρωτάς που είμαι, μη ρωτάς τι κάνω, μη ρωτάς τίποτα», δεν τον νοιάζει τίποτα, ούτε για τα παιδιά. Παίζει »κουμάρι» και είναι αλκοολικός. Από τη στιγμή που χωρίσαμε, συνεχίζει να μου λέει »είσαι η γυναίκα μου και θα κάνεις ό,τι λέω εγώ». Όταν η αδελφή μου του λέει να μη με χτυπάει, της απαντάει πως »είναι η γυναίκα μου και κάνω ό,τι θέλω εγώ»», προσθέτει.

Όπως λέει στη συνέχεια η 29χρονη, φοβάται πολύ για τα παιδιά της καθώς είναι πάντα μπροστά στις επιθέσεις που δέχεται. «Κλείνουν τα αυτιά τους με τα χέρια τους και φωνάζουν »μπαμπά σταμάτα» και κρύβονται κάτω από το τραπέζι. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορείς να δεις», αναφέρει η γυναίκα, σημειώνοντας ότι τα πρώτα χρόνια που την κακοποιούσε ο σύζυγός της φοβόταν να απευθυνθεί στις αρχές, διότι δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ