Εφημερίδα Κοινωνική

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σχηματάρι – Τι συμβαίνει στα άλλα πύρινα μέτωπα

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σχηματάρι – Τι συμβαίνει στα άλλα πύρινα μέτωπα
04 Ιουλίου 2022

Η φωτιά πλέον θεωρείται ελεγχόμενη στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Σχηματάρι και στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας είχε δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Στο μεταξύ ενισχύονται οι δυνάμεις στο Σερνικάκι Αμφισσας. Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 5 αεροπλάνα. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να αναζοπυρωθεί η φωτιά στην Βάλμη Ηλείας, λίγο πριν από τις 14:00, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται σε πευκοδάσος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, μικρή αναζωπύρωση παρουσιάζει η φωτιά σε δάσος στη Βάλμη Ηλείας και ενώ το πύρινο μέτωπο που έκαιγε απο χθες, Κυριακή, τις τελευταίες ώρες είχε περιοριστεί.

Ωστόσο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όπως αναφέρεται έχουν ενισχυθεί, ενώ τα εναέρια μέσα με χαμηλές πτήσεις πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις. Γίνεται προσπάθεια να προσεγγίσουν και οι επίγειες δυνάμεις.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 16:00 καθώς ξέσπασε φωτιά στην Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμπί.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ