Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δικαιολογητικών για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής

 Breaking News

ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δικαιολογητικών για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής
27 Ιουλίου 2022

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δικαιολογητικών για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%.

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που έσπευσαν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά μέχρι εχθές Δευτέρα θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή της επιστρεπτέας έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου κερδίζοντας έκπτωση 15%. Διαφορετικά η έκπτωση χάνεται και η οφειλή θα πρέπει να εξοφληθεί σε 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Τι θα γίνει με όσους δεν έχουν λάβει εκκαθάριση

«Να τονιστεί ότι υπάρχουν επιχειρήσεις ακόμα που ακόμα ενώ έχουν λάβει την επιστρεπτέα, δεν έχουν λάβει την εκκαθάριση του ποσού, γιατί είτε δεν έχουν στείλει κάποια έγγραφα, που θα έπρεπε να έχουν στείλει ή ακόμα γίνεται έλεγχος εάν έχουν τηρηθεί οι όροι για να τους καταβληθεί» σημείωσε ο φοροτεχνικός.

Στα ηλεκτρονικά δίχτυα της ΑΑΔΕ πιάστηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας μέσω των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά «ξέχασαν» στη συνέχεια να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η μη υποβολή των δικαιολογητικών που αποτελεί έναν από τους όρους χορήγησης των κρατικών δανείων συνεπάγεται την επιστροφή στο κράτος του 100% των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής, εντόκως και εφάπαξ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ