Εφημερίδα Κοινωνική

Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για τη δολοφονία στο Μυλοπόταμο – Στο Αστυνομικό Μέγαρο η ανάκριση υπό το φόβο επεισοδίων

Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για τη δολοφονία στο Μυλοπόταμο – Στο Αστυνομικό Μέγαρο η ανάκριση υπό το φόβο επεισοδίων
17 Ιουνίου 2022

Μετά από τρεις ώρες απολογίας ο 44χρονος Μ.Ο κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα στο χωριό Αργουλιό Ρεθύμνου.

Η ανάκριση ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις δώδεκα το μεσημέρι καθυστέρησε καθώς οι αρχές αστυνομικές και δικαστικές έκριναν ότι η απολογία πρέπει να δοθεί στο αστυνομικό μέγαρο και όχι στα δικαστήρια γιατί υπήρχε φόβος επεισοδίων κατά τη μεταφορά του κατηγορουμένου .

Ο 44χρονος στην απολογία του επανέλαβε ότι είχε πει και προανακριτικά δηλώνοντας αρχικά ότι είναι συγκλονισμένος και μετανιώνει που αφαίρεσε μία ανθρώπινη ζωή. Ο δικηγόρος του Διονύσης Βέρρας δήλωσε ότι εδώ και χρόνια οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν τεταμένες και δεχόταν συνεχώς απειλές. Δεν θέλησε να μεταφέρει, όπως είπε, τις ύβρεις που δέχθηκε ο δράστης από το θύμα, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή.

Στην σημερινή του απολογία ο δράστης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε περιστατικά του παρελθόντος που έδειχναν μία έκρυθμη κατάσταση. Για τα κρίσιμα λεπτά πριν τη δολοφονία υποστήριξε.

«Περνώντας πάλι έξω από το σπίτι της αδερφής του Κώστα βλέπω τη μητέρα μου και τον συγχωρεμένο να είναι μπροστά της και να τη βρίζει. Εγώ δεν μπορούσα να σταματήσω εκεί και να κάνω στροφή για να πάρω τη μητέρα μου και πήγα πιο πάνω έκανα στροφή για να φύγω, αλλά εντωμεταξύ η μητέρα μου είχε φύγει από εκεί.Τη στιγμή που περνάω πάλι μπροστά από το σπίτι είναι το θύμα και με βρίζει. Τότε σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού, ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και λύκους της περιοχής.

Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα,ούτε θυμάμαι που έριξα, ούτε θυμάμαι τι έκανε το θύμα, ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργο μου και άκουσα τον πατέρα του να καταριέται και έβαλα μπροστά το αμάξι και έφυγα».

Η αντίδραση της οικογένειας του θύματος

Η οικογένεια του άτυχου Κώστα ζητά δικαίωση για το θάνατό του και η προφυλάκιση του δράστη ήταν μια ικανοποίηση για όλους. Η σύζυγός του έχοντας αγκαλιά το μόλις ενός μήνα αγοράκι τους με ένα μήνυμα στο facebook αναφέρει:

«Μας λείπεις καρδούλα μου…αλλά δεν γυρίζεις πίσω ψυχή μου.Το να μου λείπεις κάθε ημέρα τόσο πολύ το παλεύω.Αυτό που με «σκοτώνει» είναι πως ξέρω πως δεν θα γυρίσεις ποτέ».

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ