Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοσκόπηση Pulse: Πώς βλέπουν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης και τις κυρώσεις στη Ρωσία

Δημοσκόπηση Pulse: Πώς βλέπουν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης και τις κυρώσεις στη Ρωσία
13 Μαΐου 2022

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, την πρώτη μετά το πακέτο των μέτρων στήριξης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, μάλιστα, η κυβέρνηση εμφανίζεται με ανεβασμένα ποσοστά, κάτι που ενδεχομένως να συνδυάζεται και με το ότι οι πολίτες -και ιδιαίτερα η μεσαία τάξη- είδαν με θετικό μάτι τις ανακοινώσεις τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας.

Πώς είδαν τα μέτρα στήριξης οι πολίτες

Οπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, πάνω από τους μισούς πολίτες κρίνουν θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών από την ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, το 51% των πολιτών χαρακτηρίζουν θετικά τα μέτρα, εν αντιθέσει με το 41% που θεωρεί ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.

d1

d2

Πώς κρίνουν οι Ελληνες τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις που επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι Ελληνες πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι.

Και αυτό διότι το 43% θεωρεί ότι οι κυρώσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ένα 31% των πολιτών που ερωτήθηκαν δεν πιστεύει ότι είναι επαρκή, αλλά ότι χρειάζονται κι άλλα τιμωρητικά μέτρα, την ώρα που το 44% κρίνει ότι τα μέτρα είναι εντελώς λάθος.

Πρόθεση ψήφου

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, ανεβασμένη κατά μισή μονάδα σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Μάρτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23% άνοδος κατά 0,5%), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14% (άνοδος κατά μισή μονάδα), το ΚΚΕ 5% (έναντι 5,5%), η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 στο 3%.

d3

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελ. Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ25 3%.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ εμφανίζεται αδιαφιλονίκητος νικητής των εκλογών, κάτι που πιστεύει το 55%, έναντι 24% που πιστεύει το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 13 μονάδες (39%-26%, αντίστοιχα), ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει 32%.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ