Εφημερίδα Κοινωνική

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για HIV και Ηπατίτιδα από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής στην κεντρική πλατεία της πόλης

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για HIV και Ηπατίτιδα από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής στην κεντρική πλατεία της πόλης
15 Μαρτίου 2022

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του HIV και των δύο μορφών Ηπατίτιδας B και C ξεκινά να κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο της διαρκούς καμπάνιας για την προαγωγή της υγείας των πολιτών. Αυτή τη φορά συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS, η Κινητή Μονάδας της οποίας θα βρεθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης προκειμένου, όσοι το επιθυμούν, να κάνουν τον σχετικό έλεγχο.

Η εξέταση που απαιτείται είναι ανώδυνη και δίνει άμεσο αποτέλεσμα. Μπορεί να την κάνουν όλοι, ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού, αρκεί να έρθουν στην κεντρική πλατεία κατά τις ώρες της δράσης, η οποία υλοποιείται με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (ιατρικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες).

Εκτός από τον έλεγχο, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ώστε οι δημότες να ξέρουν πώς μπορούν να προλάβουν τις παραπάνω νόσους με τον έγκαιρο προληπτικό, διαγνωστικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι για τη δράση των εξετάσεων θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την πανδημία Covid –19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του γραφείου δημάρχου 2132000133 και 171 (υπεύθυνη για τη δράση Κατερίνα Πλεξίδα).

«Μπορεί η πανδημία να έχει μονοπωλήσει την υγειονομική πραγματικότητα του πλανήτη τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αμελούμε την πρόληψη γενικότερα για ασθένειες και ιούς που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω μας. Μέσα από μία συνεχή εκστρατεία, βασισμένη στο τρίπτυχο ενημέρωση – πρόληψη – εξέταση, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προάγει την υγεία στην τοπική κοινωνία, κρατάει τους πολίτες σε εγρήγορση ώστε να προλαμβάνουν έγκαιρα το μεγαλύτερο κακό, να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους δικούς τους ανθρώπους. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε πάγιες δομές όπως το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, συνεργαζόμαστε όμως και με φορείς όπως η PRAKSIS, τους ανθρώπους της οποίας ευχαριστώ θερμά για την αρωγή. Σας περιμένουμε, λοιπόν, σε ακόμα μια τέτοια δράση», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ