Εφημερίδα Κοινωνική

KΕΔΕ: Καταγγέλλει καθυστέρηση καταβολής στους Δήμους από εταιρείες – παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ –Ζητήθηκε ακόμη και ανάκληση αδειών!

KΕΔΕ: Καταγγέλλει καθυστέρηση καταβολής στους Δήμους από εταιρείες – παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ –Ζητήθηκε ακόμη και ανάκληση αδειών!
17 Φεβρουαρίου 2022

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στο οποίο αποτυπώθηκε η αγωνία των Δημάρχων σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα των Δήμων το επόμενο διάστημα, λόγω των τελευταίων εξελίξεων. Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

«Όλοι έχουμε προβληματιστεί έντονα από τους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται στους Δήμους μας. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας των Δημάρχων για το πώς θα βγάλουν τη χρονιά, γιατί δεν είναι μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι και το κόστος ενέργειας στα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια, το κόστος για τα καύσιμα του στόλου των απορριμματοφόρων και αυτοκινήτων των Δήμων, το ενεργειακό κόστος για τις ΔΕΥΑ και στις αρδεύσεις. Τα μεγέθη είναι τεράστια, οι Δήμοι δεν μπορούν να το επωμιστούν και είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις. Η ΚΕΔΕ το τελευταία δεκαήμερο καταβάλει συνεχείς και επίμονες προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν λύσεις από τα αρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, πριν καταρρεύσουν οι προϋπολογισμοί μας ή να οδηγηθούν σε χρεοκοπία οι ΔΕΥΑ». Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι από την προχθεσινή συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, προέκυψε πως τα τιμολόγια Γ21 και Γ22 των Δήμων, περιλαμβάνονται στην επιδότηση με 65 ευρώ/MWh. «Είναι μια μικρή βοήθεια, αλλά φαίνεται πως κάποιοι ιδιώτες πάροχοι δεν την έχουν ενσωματώσει στα τιμολόγια». Γι αυτό κάλεσε τους Δημάρχους να ελέγξουν μέσω των υπηρεσιών τους αν έχει περάσει η επιδότηση στους λογαριασμούς Ιανουαρίου, «για να δούμε πως θα καλυφθεί το υπόλοιπο κόστος». Σε ότι αφορά την καθυστέρηση καταβολής στους Δήμους από τους εταιρείες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας των δημοτικών τελών, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε το ΔΣ της ΚΕΔΕ ότι το θέμα ετέθη και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στην συνάντηση. Σημείωσε ότι οι οφειλές ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια και οι καθυστερήσεις φτάνουν μέχρι και ένα χρόνο σε ορισμένους Δήμους. Η ΚΕΔΕ, ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα, ακόμη και ανάκλησης της αδείας των παρόχων. Ο Δ. Παπαστεργίου τόνισε ότι «εφόσον δεν αποδίδονται τα τέλη εντός διμήνου, ουσιαστικά αυτό συνιστά υπεξαίρεση. Κατά την άποψη της ΚΕΔΕ πρέπει κάθε δύο μήνες να γίνεται εκκαθάριση των οφειλών προς τους Δήμους και να αποδίδονται τα χρήματα έγκαιρα. Άλλωστε αυτό προβλέπεται και για τους Δήμους, όπου μας παρακρατούνται από τους ΚΑΠ οι οφειλές μας, όταν δεν πληρώνουμε τα τιμολόγια σε δύο μήνες. Δεν είναι δυνατόν οι εταιρείες να μην πληρώνουν για μήνες ή και για χρόνια. Πρέπει άμεσα να ρυθμιστεί το ζήτημα».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ