Εφημερίδα Κοινωνική

H «ΟΜΟΝΟΙΑ» έκοψε την Αγιοβασιλόπιτά της

 Breaking News

H «ΟΜΟΝΟΙΑ» έκοψε την Αγιοβασιλόπιτά της
10 Φεβρουαρίου 2022

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, η «ΟΜΟΝΟΙΑ» έκοψε την αγιοβασιλόπιτά της στο Μέγαρό της, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, σε μια λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε για τα μέλη του Δ.Σ. τους μαθητές των μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και τους γονείς τους.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιπρόεδρος του σωματείου κα Α.-Μ. Ντουντουνάκη, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο κ. Θ. Τσόντο να ευχηθεί κι εκείνος σε όλους, καλή χρονιά με υγεία. Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι μαθητές της λύρας, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Θ. Ποθουλάκη έπαιξαν και τραγούδησαν ένα απόσπασμα από το τραγούδι «Καλήν εσπέραν αφεντάδες» από το album «Το μεγάλο μας τσίρκο» σε στίχους Ι. Καμπανέλλη και σύνθεση Στ. Ξαρχάκου, ενώ αμέσως μετά έψαλαν τα κρητικά παραδοσιακά κάλαντα.

Τη βασιλόπιτα, η οποία ήταν ευγενική προσφορά του παραδοσιακού φούρνου των  Μ. και  Ξ. Λουπασάκη, ευλόγησε ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Καστέλας Πειραιά, Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Μακρυδάκης, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, εξήρε το έργο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και την άψογη συνεργασία της με την εκκλησία, ενώ τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι η Διοίκηση του σωματείου επίλεξε την ημέρα που η Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία τιμά τους  προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, να γιορτάσει την κοπή της βασιλόπιτας, αφού η Αδελφότητα αποτελεί φυτώριο νέων παιδιών, με δίψα για μάθηση των εθίμων και των παραδόσεων της Κρήτης. Δίπλα του όπως πάντα ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα και Αντιπρόεδρος του σωματείου, Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Τζανουδάκης.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και το μοίρασμα των κομματιών. Οι λίγοι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής-οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και μαθητές χορού-που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, πήραν το κομμάτι τους και ευχήθηκαν στην «ΟΜΟΝΟΙΑ» τα καλύτερα για την καινούργια χρονιά.

Το φλουρί κέρδισε ο χορευτής Μ. Γομπριάλ που ήταν ο τυχερός της βραδιάς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι χορευτές συνέχισαν όπως κάθε Κυριακή το μάθημά τους, το οποίο έγινε  υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, αφού οι μουσικοί Θ. Ποθουλάκης με τη λύρα του, Μ. Σταματάκης με το λαγούτο του και Α. Κυριακάκης με την κιθάρα του, έδωσαν στη βραδιά  μια  ευχάριστη και εορταστική ατμόσφαιρα. Παράλληλα στον ισόγειο χώρο του κτιρίου οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα αυθεντικό κρητικό παραδοσιακό κέρασμα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εύχονται σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά και σύντομα οι συνθήκες να επιτρέψουν μεγάλες συναντήσεις και ζεστές αγκαλιές. Μέχρι τότε υπομονή και θετική σκέψη!

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ