Εφημερίδα Κοινωνική

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή τρεις ακόμη συλληφθέντες

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή τρεις ακόμη συλληφθέντες
10 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο.

Το κατώφλι της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης πέρασαν λίγο πριν τις 9 και μισή το πρωί οι τρεις εξ αυτών. Η μεταγωγή τους έγινε από την πλαϊνή πύλη του Δικαστικού Μεγάρου.

Ανάμεσά τους θα απολογηθεί και ο 21χρονος Γ.Κ., τον οποίον οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι «φωτογραφίζουν» ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό όπλο στην δολοφονική επίθεση.

Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.

Το παζλ της ανακρίτριας συμπληρώνεται αύριο, με τις καταθέσεις των υπολοίπων τεσσάρων κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι οι εμπλεκόμενοι, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού στα φονικά εργαλεία συνεχίζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Παραδίνεται ο 20χρονος από την Αλβανία

Εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται να παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στη χώρα και καταζητούνταν.

Ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει με τον 20χρονο και τον ενημέρωσε πως θα παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και θα ζητήσει να εκδοθεί στη χώρα μας.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθεί η διαδικασία εκδόσεώς του» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλκη για «το ατυχές και δυσάρεστο καθ’ όλα αυτό συμβάν».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ