Εφημερίδα Κοινωνική

Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή άλλοι δύο συλληφθέντες – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

 Breaking News

Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή άλλοι δύο συλληφθέντες – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους
09 Φεβρουαρίου 2022

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου ‘Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος. Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα. Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Στο μεταξύ, διάταξη προκειμένου να ληφθεί υλικό DNA από όλους τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη, εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου αυτό να συγκριθεί με τα πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.

Με τον τρόπο αυτό οι ανακριτικές αρχές, θεωρούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού.

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρουν οι απολογίες των δραστών – Νέα βίντεο και εικόνες από την επίθεση

Σοκάρουν τα όσα είπε στην την απολογία του για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία. Το OPEN παρουσίασε μέρος του διαλόγου του 23χρονου με την ανακρίτρια.

Ανακρίτρια: Αφού μπήκατε όλοι στο αυτοκίνητο, τι εκτυλίσσεται μετά;

23χρονος: Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση.

Ανακρίτρια: Τι εννοείς σε καλή κατάσταση;

23χρονος: Ήταν ευχαριστημένοι. Ο … είπε “τους πήραμε¨. Οι άλλοι δύο μου έδιναν κατευθύνσεις που θα πάμε.

Στη συνέχεια ο 23χρονος είπε: «Όταν είδα τους αρειανούς να έρχονται εγώ αρχίζω να φωνάζω στα άτομα που ήταν στη συμπλοκή “πάμε πάμε”».

Ανακρίτρια: Εσείς εκείνη την ώρα καταλάβατε ότι τα άτομα βιαιοπραγούσαν άσχημα στα παιδιά;

23χρονος: Ναι, το κατάλαβα λίγο, φαινόταν άγρια εικόνα.

Στην απολογία του 20χρονου συνοδηγό Αλβανικής υπηκοότητας του πρώτου αυτοκινήτου, ο οποίος, σύμφωνα με τον Alpha, φέρεται να παραδέχτηκε την εμπλοκή στο περιστατικό, αλλά όχι τη συμμετοχή στη δολοφονία.

Όπως ανέφερε το κανάλι ο τρόπος με τον οποίο απαντούσε προκάλεσε εκνευρισμό και ένταση στην ανακρίτρια η οποία διέκοψε για λίγο τη διαδικασία, ώστε να επανέλθει η τάξη και να συνεχιστεί η διαδικασία οποία συνολικά διήρκησε 4 ώρες.

«Ήμουν εκεί και συνεπλάκη με αυτόν που είχε στα χέρια του το κράνος και όχι με τον θανόντα, με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισε με μαχαίρι δύο φορές στο πόδι» φέρεται να είπε στην απολογία του ο 20χρονος.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ