Εφημερίδα Κοινωνική

Απαραίτητη η επαναδιατύπωση του νομοσχεδίου που αφορά στα ζώα συντροφιάς

Απαραίτητη η επαναδιατύπωση του νομοσχεδίου που αφορά στα ζώα συντροφιάς
01 Απριλίου 2021

«Για το νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας πρέπει, πριν τη διαβούλευση, να συζητήσει οπωσδήποτε με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και τους δήμους που θα έχουν την ευθύνη να το εφαρμόσουν».

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της νέας επείγουσας τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, των δύο μεγαλύτερων φορέων της αυτοδιοίκησης στη χώρα για τα αδέσποτα ζώα, του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας - Πειραιά) και του ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αδέσποτων Δήμων Ανατολικής Θεσσαλονίκης) καθώς και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων. Όπως εκτιμήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, το νομοσχέδιο πρέπει να βελτιωθεί ουσιαστικά έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί για να εκπληρώσει την αποστολή του.

Η τωρινή μορφή του είναι προβληματική και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αδιέξοδα …

Στη τηλεδιάσκεψη εκτός άλλων συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ ο πρòεδρος Γρ. Γουρδομιχάλης, ο αντιπρòεδρος Δ. Τσατσαμπάς, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Μ. Ευθυμιάδης, ο γενικός γραμματέας Γ. Κατσαντώνης και η νομική σύμβουλος Ειρήνη Μαρούπα. Εκ μέρους του ΣΥΠΑΖΑΑΘ ο πρόεδρος Αντώνης Ζαβέρκος. Εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο γενικός διευθυντής Γ. Καραγιάννης, ο νομικός σύμβουλος Π. Ζυγούρης και υπηρεσιακά στελέχη.

thumbnail


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ