Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Υπό έρευνα τα αίτια του θανάτου του 56χρονου γιατρού που πέθανε μετά τον εμβολιασμό του

 Breaking News

Κορωνοϊός: Υπό έρευνα τα αίτια του θανάτου του 56χρονου γιατρού που πέθανε μετά τον εμβολιασμό του
08 Ιανουαρίου 2021

Ο γιατρός πέθανε μερικές εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του στις 18 Δεκεμβρίου, με τα αίτια του θανάτου του να ερευνώνται.

Ο 56χρονος γυναικολόγος δρ. Γκρέγκορι Μάικλ από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έχασε τη ζωή του, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που οδήγησε σε εσωτερική αιμορραγία.

Το περιστατικό φαίνεται να προκλήθηκε από μια πάθηση από την οποία φέρεται να έπασχε ο γιατρός, η οποία ονομάζεται θρομβοκυτοπενία και έχει ως αποτέλεσμα την θρόμβωση των αρτηριών του ασθενούς.

Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, η θρομβοκυτοπενία είχε παρατηρηθεί σε παιδιά που είχαν λάβει εμβόλια κατά της ιλαράς, της μαγουλάδας και της ερυθράς.

Σε άλλες περιπτώσεις, η θρομβοκυτοπενία μπορεί να αποτελέσει συνέπεια του καρκίνου, της αναιμίας, της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ορισμένων ιών, ή συνέπεια γενετικών παθήσεων, τοξικών χημικών, φαρμάκων όπως τα διουρητικά, και ενός σπανίως χρησιμοποιούμενου αντιβιοτικού, της χλωραμφαινικόλης.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ερευνούν σε βάθος τα αίτια θανάτου του δρ. Μάικλ, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο θάνατός του είχε σχέση με τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, οι εταιρείες ανάπτυξης του εμβολίου, Pfizer και BioNTech, ανακοίνωσαν πως επίσης θα διεξάγουν σχετική έρευνα, αν και δηλώνουν πως σε προηγούμενες έρευνές τους δεν αποδείχθηκε κάποια σχέση του εμβολίου με την θρομβοκυτοπενία.

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι σοβαρά και δυσάρεστα γεγονότα, όπως οι θάνατοι που δε σχετίζονται με το εμβόλιο είναι δυστυχώς πιθανό να συμβαίνουν με τον ίδιο ρυθμό που θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως και στο γενικό πληθυσμό», σχολίασαν οι εταιρείες.

Η σύζυγος του εκλιπόντος γιατρού, ανακοινώνοντας την απώλειά του, άφησε υπόνοιες για την πιθανή σχέση του εμβολίου με το θάνατο του συζύγου της, γράφοντας:

«Ο θάνατός του δεν πρέπει να αποβεί μάταιος, σας παρακαλώ να σώσετε ζωές κοινοποιώντας αυτές τις πληροφορίες».

Σε κάθε περίπτωση, ο CDC συνέστησε ψυχραιμία στο αμερικανικό κοινό, έως ότου βγει κάποιο σχετικό πόρισμα.

«5.000.000 άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Η χρήση εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι το επόμενο βήμα στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς και να περιορίσουμε τον αντίκτυπο της πανδημίας».

ΠΗΓΗ: USA Today


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ