Εφημερίδα Κοινωνική

Συμπαράσταση στον Αρμενικό Λαό από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

 Breaking News

Συμπαράσταση στον Αρμενικό Λαό από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη
30 Οκτωβρίου 2020

Σε Οικονομική Ενίσχυση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας και σε αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας προς τον πληττόμενο Λαό του Αρτσάχ θα προχωρήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.
Μετά την τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος εξέδωσε Ψήφισμα συμπαράστασης στον Αρμενικό λαό λόγω της επιθετικής στάσης του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας. Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημα της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα το Ψήφισμα έχει ως εξής:
Με αφορμή την εισβολή του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στη Δημοκρατία του Αρτσάχ(Ναγκόρνο Καραμπάχ) η οποία συνεπικουρείται από την Τουρκία, το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη:
Καταδικάζει την παράνομη και απροκάλυπτη επιθετικότητα του τουρκο-αζερικού άξονα.

Δηλώνει την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, στην κατεύθυνση αποτροπής των εγκλημάτων που διαπράττει κατά του άμαχου αρμενικού λαού το στρατιωτικό πολιτικό καθεστώς του Αλίεφ.

Απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί εκ μέρους των αζερικών και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πόλεις και χωριά του Αρτσάχ και της Αρμενίας, που μόνο στόχο έχουν τον άμαχο πληθυσμό του Αρτσάχ, και αποσκοπούν στην πρόκληση πολυάριθμων αθώων θυμάτων και την καταστροφή κοινωφελών δικτύων.

Δηλώνει μηδενική ανοχή στους αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται ενάντια στον άμαχο πληθυσμό σε Αρμενία και Αρτσάχ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ