Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: 3,5 εκ. Nm3 επιπλέον από τη σύνδεση με την Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: 3,5 εκ. Nm3 επιπλέον από τη σύνδεση με την Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.
28 Σεπτεμβρίου 2020

Επιπλέον 3,5 εκατ. όγκοι φυσικού αερίου ετησίως θα διανέμονται από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη σύνδεση της μεγαλύτερης Γαλακτοβιομηχανίας στην Κεντρική Ελλάδα, “Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.”. Οι απαιτήσεις της παραγωγικής δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά αλλά και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Μιχάλη Σαράντη, Διευθύνοντος Συμβούλου της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.», του Λεωνίδα Μπακούρα, Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, και της Ευθυμίας Καλογήρου, Διευθύντριας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, για την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής.

Με σημαντική παρουσία στην Ευρώπη και την Αμερική, η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.» προβαίνει σε επενδύσεις που αποφέρουν περιβαλλοντικά και ενεργειακά οφέλη. Η μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου από τις μονάδες παραγωγής της βιομηχανίας συμβάλει στον στόχο για περιορισμό του ενεργειακού κόστους και ταυτόχρονα στη βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εφαρμόζοντας στοχευμένη στρατηγική για την ενσωμάτωση ενεργοβόρων βιομηχανιών αλλά και την ανάπτυξη του δικτύου διανομής της, παρουσίασε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατά την περίοδο του οκταμήνου του 2020. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε τα 42,62 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 31,45 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,41% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία, παρά τις συνθήκες ύφεσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, υλοποιεί χωρίς αποκλίσεις το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική και αειφόρο ανάκαμψη της χώρας.

ΠΗΓΗ : naftemporiki.gr 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ