Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Συνήγορος του Πολίτη αμφισβητεί τη νομιμότητα του έργου Νότιου Προβλήτα (έγγραφο)

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Συνήγορος του Πολίτη αμφισβητεί τη νομιμότητα του έργου Νότιου Προβλήτα (έγγραφο)
29 Απριλίου 2020

Εντυπωσιακή τροπή παίρνουν πλέον τα πράγματα, στο έργο του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας στον Πειραιά, μετά το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη το οποίο εκδόθηκε σήμερα 29/4/2020.

Aπευθύνεται στα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά και διαπιστώνει μέσα από έξι σελίδες εξαντλητικής τεκμηρίωσης και αξιολόγησης των δεδομένων «ότι η έναρξη των έργων επέκτασης του επιβατικού λιμένα [Νότια πλευρά – α’ φάση] στον Πειραιά είναι τουλάχιστον, αμφίβολης νομιμότητας. Θα πρέπει να σταθμιστεί η αναβολή κάθε περαιτέρω παρέμβασης έως την έγκριση της ΣΜΠΕ και της νέας ΑΕΠΟ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των φορέων, ιδίως της τοπικής αυτοδιοίκησης και διασφαλίζοντας στον μέγιστο βαθμό την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.»

Ζητάει δε κατεπειγόντως διευκρινήσεις καθώς αμφισβητεί ευθέως τη συνολική νομιμότητα του έργου λόγω της ανυπαρξίας εγκεκριμένης ΣΜΠΕ, παρά τους εγκεκριμένους ΑΕΠΟ. Αναμένεται επομένως το τελικό πόρισμα αναλόγως των απαντήσεων.

Η αναφορά υπεβλήθη τη Μεγάλη Παρασκευή 17/4/2020 από έξι πολίτες, κατοίκους  της Α” και Β” Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά. Η πρώτη απάντηση εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ 12 ημερών και φέρει την υπογραφή του καθηγητή Ιωάννη Π. Σαγιάς, Βοηθου Συνηγόρου του Πολίτη του Κύκλου Ποιότητας Ζωής.

Αντιλαμβάνεστε ότι πλέον, σε συνδυασμό με την επιστολή Ποταμιάνου στον πρωθυπουργό, το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Πειραιά και την επιστολή Πατούλη για αναστολή του έργου, το τοπίο άλλαξε ραγδαία μέσα σε λίγες μέρες!!!

Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έγγραφο:

sunigoros1

sunigoros2

sunigoros3

sunigoros4

sunigoros5

sunigoros6

sunigoros5

sunigoros7


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ