Εφημερίδα Κοινωνική

Καταγγελία-βόμβα για τις ΜΚΟ από τον πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής

 Breaking News

Καταγγελία-βόμβα για τις ΜΚΟ από τον πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής
05 Φεβρουαρίου 2020

Την άποψη ότι υπάρχει υπόγεια διασύνδεση μεταξύ ΜΚΟ που λειτουργούν στα νησιά και διακινητών εξέφρασε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο Αντιστράτηγος ε.α – Πρώην διευθυντής της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος.

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ΜΚΟ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλές ΜΚΟ που δεν είναι δηλωμένες και δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνουν. Με τις ΜΚΟ είναι ένα ευρύτερο πρόβλημα γιατί και αυτές που είναι εταίροι της Ε.Ε και χρηματοδοτούνται από εκεί, δεν έχουμε – τουλάχιστον δεν τα είχα εγώ όταν τα είχα ζητήσει- τα μνημόνια να δούμε τι ακριβώς κάνουν μέσα στις δομές μας, τι υποστηρίζουν, τι έργα κάνουν για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Τόνισε επίσης ότι , «η Ε.Ε έκανε κατευθείαν επαφή μαζί τους, τους χρηματοδότησε και τους είπε τι ακριβώς θα κάνουν. Οι ΜΚΟ λειτουργούσαν στις δομές χωρίς να ξέρουμε τι κάνουν. Ζήτησα από τις ίδιες τις ΜΚΟ να μου δώσουν τα στοιχεία, ποια είναι τα μνημόνια συνεργασίας με την Ε.Ε αλλά δεν μου έδωσαν καμία απάντηση».

«Οι άλλες ΜΚΟ που δεν είναι δηλωμένες και λειτουργούν κάτω στα νησιά, είναι ένα πράγμα που δεν συνάδει σε μία ευρωπαϊκή και ευνομούμενη χώρα. Στα νησιά γίνεται ένα απίστευτο πανηγύρι διάθεσης χρημάτων που δεν ξέρουμε από που προέρχεται, σε τι διατίθενται, τι ακριβώς κάνουν. Έξω από το ΚΥΤ στη Μόρια ήταν 15-20 ΜΚΟ, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη γιατί κανείς δεν μου έδινε στοιχεία. Ούτε το υπουργείο είχε κάτι, δεν ήξερα πως βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί. Επειδή είναι πάρα πολλά τα χρήματα που διακινούνται στην περιοχή της Μυτιλήνης, έχουν βρει υπόγειες διαδρομές και λειτουργούν όλα αυτά τα συστήματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι υπήρχε υπόγεια διασύνδεση μεταξύ ΜΚΟ και διακινητών. Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, «είμαι σίγουρος, είχαν συλλάβει άτομα τα οποία έκαναν τη διακίνηση των ανθρώπων. Παίρναμε 100 άτομα από τη Μυτιλήνη να τα φέρουμε στην ενδοχώρα για λόγους ασφαλείας και το ίδιο βράδυ έφταναν 100 από την Τουρκία, συνέχεια γίνεται αυτό το πράγμα. Πάντα ο αριθμός ήταν σταθερός.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ