Εφημερίδα Κοινωνική

Αποστολικά… *δια χειρός Απόστολου Καραμπερόπουλου

Αποστολικά… *δια χειρός Απόστολου Καραμπερόπουλου
05 Φεβρουαρίου 2020

Εκτάσεις «φιλέτα» στο ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ - Ποιοι τρίβουν τα χέρια τους;

Μεγάλο «παιχνίδι» γύρω από τις κινήσεις επενδυτών σε εκτάσεις - «φιλέτα» του Σκαραμαγκά. Πληροφορούμαστε προχωρημένες «συμφωνίες», οι οποίες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ποιοι αγόρασαν εκτάσεις; Ποιοι τις «έσπρωξαν», με ποιες διαδικασίες και σε τι αντίτιμο; Ήρθε η ώρα των απαντήσεων!

ΜΚΟ: Ώρα αποκαλύψεων!

Να ανοίξουν τώρα τα στόματα γύρω από το Προσφυγικό και όσους εκμεταλλεύονται την προσφυγική κρίση στη χώρα μας για… «ιδίους σκοπούς». Χρόνια τώρα ακούμε για μέλη ΜΚΟ, μπίζνες, κυκλώματα. Ώρα να μπει τάξη και να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, αυτοί δηλαδή που πραγματικά βοηθούν από αυτούς που κερδοσκοπούν. Να δοθούν ανοιχτά ονόματα και στοιχεία! Και βεβαίως, να δούμε τι θα μας πει και αυτή η περιβόητη τροπολογία για τη σύσταση μητρώου μελών και εργαζόμενων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις…

Αγνοείται το ΤΡΑΜ: Υποσχέσεις στο «κενό» από τη ΣΤΑΣΥ

«Μαύρα μάτια» κάναμε πάλι με το ΤΡΑΜ, που μετά την πυρκαγιά στο κτίριο της Ομηρίδου Σκυλίτση, δεν ξαναφάνηκε ούτε «δοκιμαστικά» στην πόλη. Είχαμε μείνει στη δέσμευση της ΣΤΑΣΥ για τα τελικά δοκιμαστικά δρομολόγια και ότι θα εξέταζε μαζί με το αρμόδιο υπουργείο την περίπτωση να δοθεί σε κανονική λειτουργία στον Πειραιά, πριν την «αναμπουμπούλα» με τη μετατόπιση των γραμμών στο Φαληρικό Όρμο. Τελικά… αντί για ανακοινώσεις, βγήκε amber alert! Το υπουργείο Υποδομών πρέπει να δει ξανά το θέμα.

Ένοχη σιωπή για τη μεταφορά του νερού στην Αίγινα;

7 χρόνια έχουν περάσει από τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού κ. Δημήτρης Κατσικάρης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά για όσα «περίεργα» συμβαίνουν με τη μεταφορά του νερού στην Αίγινα και ακόμα και σήμερα κανείς δεν τον έχει καλέσει να καταθέσει! Από το 2013, ο Δημήτρης Κατσικάρης έχει προβεί σε σοβαρότατες αποκαλύψεις, με στοιχεία που έχει στα χέρια του, καταγγέλλοντας «ανοιχτά» τις τακτικές των υδρομεταφορών. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ανέδειξε το θέμα προ ημερών. Ένοχη σιωπή; Ή φωνή βοώντος εν τη ερήμω;

Τυράκι; «Κίνητρο» 25 εκατ. στους Δήμους για να φιλοξενήσουν μετανάστες

Χρήματα στους Δήμους προκειμένου να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες δίνει, όπως πληροφορήθηκα, η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις ΜΚΟ, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΡΟΠΟ, προβλέπεται κονδύλι 25 εκατ. ευρώ κατ’ έτος για επιχορήγηση προς τους Δήμους, στα όρια των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών. Το ποσό μάλιστα που προβλέπεται ανά φιλοξενούμενο άτομο είναι 12,5 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο μπορεί να αυξάνεται αν το ποσοστό των προσφύγων -μεταναστών είναι μεγαλύτερο του 1% του πληθυσμού.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ