Εφημερίδα Κοινωνική

Χέρι – χέρι Πατούλης και Δούρου για το Γραμματικό

Χέρι – χέρι Πατούλης και Δούρου για το Γραμματικό
17 Οκτωβρίου 2019

Με προφανή παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και με καταφανή πρόθεση να μην προχωρήσει στον παραμικρό διάλογο με τις τοπικές αρχές και κοινωνίες, αποφάσισε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ανάψει στο «άψε σβήσε» το πράσινο φως για τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Γραμματικό.  

Συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια και η απελθούσα διοίκηση με επικεφαλής την κα Δούρου.

Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας είχαν ζητήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση - ενημέρωση για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής και του διαγωνισμού των 40εκ EUR που είχε ξεκινήσει η κα Δούρου και είναι σε εξέλιξη για την επέκτασή του ΧΥΤΑ.

Ωστόσο αίφνης αντί για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής η διοίκηση του κ. Πατούλη έφερε προς ψηφοφορία το θέμα του ΧΥΤΥ Γραμματικού, παραβιάζοντας κατάφωρα με αυτόν τον τρόπο τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (παρ. 2 άρθρο 17, ΦΕΚ 1497/17-6-2011), σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να τροποποιηθεί εισήγηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εισηγουμένων το θέμα (εν προκειμένω οι παρατάξεις της μειοψηφίας διαφώνησαν στη συζήτηση του θέματος χωρίς την παρουσία των τοπικών αρχών).

Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης ήταν η Παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ζητώντας πριν από οποιαδήποτε απόφαση να προηγηθεί διάλογος, ώστε να μην υπάρξουν τετελεσμένα.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι «Η ΜΌΝΗ ΛΎΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΊ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΠΟΔΟΧΉ ΣΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΉΤΩΝ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΉ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΌ ΕΊΝΑΙ Ο ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΈΣ ΚΟΥΒΈΝΤΕΣ. Η ΚΑ ΔΟΎΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΚΟΡΌΙΔΕΨΕ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΏΛΕΣΕ ΠΛΉΡΩΣ ΤΗΝ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ ΤΗΣ. ΚΑΛΟΎΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΤΟΎΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ ΤΟΝ ΊΔΙΟ ΟΛΙΣΘΗΡΌ ΔΡΌΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΈΣΕΙ ΕΊΝΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΟΡΓΉ ΚΑΙ ΑΓΑΝΆΚΤΗΣΗ».

Η Παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» καλεί την διοίκηση της Περιφέρειας να ανακαλέσει την απόφασή της, επιφυλασσόμενη να ασκήσει διοικητική προσφυγή ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ