Εφημερίδα Κοινωνική

Μια βραδιά σαν παραμύθι…

Μια βραδιά σαν παραμύθι…
25 Ιουνίου 2019

Χορευτική παράσταση των μαθητών του Εργαστηρίου Κλασικού Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης, Νίκαια) στις 9 το βράδυ
με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι 66 μαθητές του εργαστηρίου, ηλικίας από 5 έως 30 ετών, θα ανεβάσουν μία χορευτική παράσταση με τίτλο “Μια βραδιά σαν παραμύθι…” χωρισμένη σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος θα γίνει η παρουσίαση του γνωστού παραμυθιού “Το ασχημόπαπο” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μουσική επιμέλεια και λιμπρέτο της Λένας Λιούταγια Κεσίδη, καθηγήτριας κλασικού χορού του εργαστηρίου. Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές θα εμφανιστούν σε Κάρακτερ χορούς, οι οποίοι αποτελούν ένα μέσο γνωριμίας της παράδοσης και της κουλτούρας του κάθε λαού, όπως επίσης και σε χορούς μοντέρνους και σύγχρονους.

Το Εργαστήριο Κλασικού Χορού λειτουργεί από το 1992 κι έχει πάρει 4 φορές μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χορού κερδίζοντας μια φορά την πρώτη θέση.

Σημαντική πρωτοβουλία στον σχεδιασμό της λειτουργίας του αποτελεί η διοργάνωση ανοιχτών μαθημάτων που απευθύνεται στους γονείς των μαθητών προκειμένου να παρακολουθήσουν οι ίδιοι από κοντά τη διδασκαλία αλλά και τους τρόπους εκμάθησης των συγκεκριμένων χορών.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ