Εφημερίδα Κοινωνική

Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
13 Ιουνίου 2019

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Κοσμήτορα της Ανωτέρας Σχολής Καλών Τεχνών, κ. Αγγελή Αντωνόπουλου, πήρε σχήμα, χρώμα και εξελίχθηκε σε τοιχογραφία – χρέος τιμής στην είσοδο του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιώς.
Η πρωτοβουλία του κ. Αντωνόπουλου, έφερε σε επαφή μια ομάδα φοιτητών της ΑΣΚΤ, με το πυροσβεστικό επάγγελμα, τους ανθρώπους του και κυρίως με τους Ήρωές του, πεσόντες στο πυροσβεστικό καθήκον, οι οποίοι σχεδίασαν μια σύνθεση αφιερωμένη στον Ήρωα του Π.Σ. και Πυροσβέστη του συγκεκριμένου σταθμού Πέτρου Σπυρόπουλου.
Η ομάδα άκουσε τους συναδέλφους, μελέτησε το ύφος της σύνθεσης, θέλοντας να δώσει το ανθρώπινο της απώλειας του Πέτρου, αλλά και το υπερβατικό της θυσίας του Σπυρόπουλου, συνδυάζοντας τον άνθρωπο Πυροσβέστη, την οριακή εκείνη στιγμή που περνά το λεπτό νήμα που χωρίζει την ζωή από την απώλεια της και μετατρέπει τον Πυροσβέστη Φύλακα από τη Φωτιά σε Άγγελο Υμνητή του χρέους, του καθήκοντος.
Η τελική εικόνα είναι η αποτύπωση της ουσίας του ίδιου του Πυροσβεστικού Επαγγέλματος, με ονοματεπώνυμο, αυτό του Ήρωά του Αρχιπυροσβέστη Πέτρου Σπυρόπουλου.
Η στολή στην σύνθεση επιλέχθηκε να είναι η σημερινή, μια μικρή υπόμνηση του αδιατάρακτου του πυροσβεστικού χρόνου και της σύνδεσης που διατηρούν οι εν ενεργεία Πυροσβέστες με τους Ήρωές Πυροσβέστες.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ