Εφημερίδα Κοινωνική

Το ιστιοφόρο «Mircea» στο λιμάνι του Πειραιά

 Breaking News

Το ιστιοφόρο «Mircea» στο λιμάνι του Πειραιά
29 Σεπτεμβρίου 2016

Την Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας «Mircea» το οποίο κατασκευάστηκε το 1938 στη Γερμανία.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu, τον κυβερνήτη Gabriel Ioan Moise του ιστιοφόρου, τον ναύαρχο Ioan Stancivlescy, καθώς και τον ακόλουθο Άμυνας σμήναρχο Dragici Aurel που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη.

Το ιστιοφόρο, τα κατάρτια του οποίου έχουν ύψος 44 μέτρα, έχει πλήρωμα 200 άτομα συν τους ναυτικούς δόκιμους που κάνουν περιοδεία σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα πήγαν Ηράκλειο, Ρόδο και Πειραιά.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γ. Μώραλης προσέφερε στον πρέσβη της Ρουμανίας, στον κυβερνήτη του πλοίου και στους αξιωματικούς αναμνηστικές πλακέτες, ενώ ο Γ. Δαβάκης τους προσέφερε το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού» και τον τουριστικό οδηγό του δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide».

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του πλοίου Gabriel Ioan Moise προσέφερε στον δήμαρχο Πειραιά μια φωτογραφία του πλοίου με κορνίζα.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ