Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη: Μπλόκο της Κοκκινιάς «…40 μέρες μετά» (φωτο)

 Breaking News

Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη: Μπλόκο της Κοκκινιάς «…40 μέρες μετά» (φωτο)
19 Σεπτεμβρίου 2016

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία 17ης Αυγούστου ’44 (Οσίας Ξένης), ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη διοργανώνει μια κεντρική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 72 χρόνια του Μπλόκου της Κοκκινιάς «1944…40 μέρες μετά». Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στη μαρμάρινη πλάκα- αφιέρωμα στο νεαρό Αθανάσιο Κ. Χαμπιλίδη ετών 16 που σκοτώθηκε από γερμανικές σφαίρες στις 24 Σεπτεμβρίου 1944 (κτίριο ΧΑΝ, Θειρών και Κασταμονής) θα ακολουθήσει το ιστορικό της ημέρας από τον Δήμαρχο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη και χαιρετισμός από την Α.Ε. ο Προέδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια στον ιερό χώρο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα « Ο Πειραιάς απο την προσφυγιά στην Αντίσταση» με ομιλητές τους Νίκο Μπελαβίλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του ΕΜΠ, Ελένη Κυραμαργιού Ιστορικός ΙΙΕ/ΕΙΕ. Την εκδήλωση συντονίζει ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.

Παρακάτω είναι αναλυτικά το πρόγραμμα:

kokkinia

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ