Εφημερίδα Κοινωνική

Αδυναμία Καλογρίτσα να καταβάλλει την πρώτη δόση – Εντάσεις στην Κυβέρνηση

 Breaking News

Αδυναμία Καλογρίτσα να καταβάλλει την πρώτη δόση – Εντάσεις στην Κυβέρνηση
27 Σεπτεμβρίου 2016

Η αποβολή Καλογρίτσα από την διαδικασία δανειοδότησης, λόγω της αδυναμίας του να καταβάλλει την πρώτη δόση των 17,5 εκατ. ευρώ, προκάλεσε σύγχυση αλλά και πολλές συζητήσεις μέσα στην Κυβέρνηση.

Μετά τις αποκαλύψεις όμως για τα βοσκοτόπια των 100 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ», φαίνεται ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσαν τρόπο για να απαλλαγούν από τον επιχειρηματία.

Τώρα όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί πολιτικά την ανάδειξη ως υποψήφιου καναλάρχη Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει ομολογήσει δημοσίως ότι λειτούργησε ως «λαγός» στη δημοπρασία, αυξάνοντας εικονικά τις προσφορές. Ταυτόχρονα αναγκάζεται να αναστείλει για τουλάχιστον δύο μήνες τη διακοπή της λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών, καθώς η αποβολή Καλογρίτσα και η αντικατάστασή του από τον Σαββίδη, θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε χθες ότι θα είναι έτοιμος να καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφερε (20,5 εκατομμύρια) εντός των προσεχών τριών ημερών.

Την Παρασκευή η διάσκεψη του ΣτΕ

Κατόπιν όλων αυτών, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα συζητήσει την Παρασκευή τις ενστάσεις των καναλιών για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, τα μέλη της θεωρούν απίθανο να ολοκληρώσουν την συζήτηση σε μια συνεδρίαση, ενώ λόγω της εξέτασης της κύριας προσφυγής των καναλιών, θα ανασταλεί και η ανακοίνωση των αποφάσεων επί των ασφαλιστικών μέτρων.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ