Εφημερίδα Κοινωνική

Πολύκροτες δίκες αναβάλλονται κατ’ επανάληψη

 Breaking News

Πολύκροτες δίκες αναβάλλονται κατ’ επανάληψη
10 Φεβρουαρίου 2016

Παρενέργειες προκαλεί η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να μην επιτρέπει –λόγω αποχής των δικηγόρων– την κατ’ εξαίρεση διεξαγωγή πολύκροτων δικών, όπως της Χρυσής Αυγής και της υπόθεσης εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», παρότι επίκεινται αποφυλακίσεις βασικών κατηγορουμένων. Σύμφωνα με την Καθημερινή, την Τρίτη, η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά άσκησε σφοδρή κριτική στους συνηγόρους βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση του «Noor 1», αποδίδοντας την αποχή τους από τη διαδικασία σε υπερασπιστική τακτική.

Οι ίδιοι αρνούνται ότι η αναβολή της δίκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εντολέα τους (το 18μηνο της προφυλάκισης αργεί να συμπληρωθεί) και μετά τη χθεσινή αναταραχή εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραστούν στο δικαστήριο, σήμερα Πέμπτη. Δικηγόροι που μετέχουν στη δίκη πρόκειται να καταθέσουν αίτημα προς τον σύλλογο ζητώντας να τους επιτραπεί η κατ’ εξαίρεση συμμετοχή τους στην πολύκροτη δίκη.

Εκπρόσωπος του συλλόγου, πάντως, δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι, εάν δοθεί εξαίρεση στις δύο αυτές δίκες, θα πρέπει να δοθεί και σε αρκετές ακόμα, ενώ, ερωτηθείς για τις επικείμενες αποφυλακίσεις, σχολίασε ότι οι επιτροπές θα εξετάσουν τα αιτήματα εξαίρεσης όταν τεθεί πιο πιεστικά το ζήτημα των 18μήνων.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ