Εφημερίδα Κοινωνική

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Σφοδρές αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο

 Breaking News

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Σφοδρές αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο
18 Ιανουαρίου 2016

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την εξάπλωση της Κυριακάτικης Αγοράς του Πειραιά απέστειλε στους: Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη, Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά κ. Κ. Τσαρδινάκη και Διοικητή Τροχαίας Πειραιά κ. Σ. Λάσκο, την ακόλουθη επιστολή: «Με αφορμή τη χθεσινή βόλτα στη πόλη μας, διαπιστώσαμε το διαχρονικό μεγάλο πρόβλημα του παζαριού, όπως καταμαρτυρούν και οι συνημμένες στην επιστολή μας φωτογραφίες . Στο κάτω μέρος της Αλιπέδου, που ως γνωστόν δεν υφίσταται καμμία άδεια για λειτουργία παζαριού, το γνωστό παραπάζαρο είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Στο πάνω μέρος της Αλιπέδου, όπως εμφανίζουν οι φωτογραφίες, τοποθετείται σχοινί με σακούλες και στη συμβολή με την οδό Κέκροπος είναι τοποθετημένοι τέσσερις κάδοι με σκοπό τον αποκλεισμό και την «γκετοποίηση» του δρόμου. Είδαμε μέχρι και παπατζήδες, εκατοντάδες συναλλαγές χωρίς ίχνος απόδειξης και φυσικά ανεξέλεγκτο παραεμπόριο λαθραίων τσιγάρων, που φυλάσσονται προσεκτικά και «με όλες τις συνθήκες υγιεινής» σε κάδους απορριμμάτων !! Όλα αυτά εκτυλίσσονται δυστυχώς κάθε Κυριακή μπροστά από το Επιμελητήριό μας και 50 μ. από την Α ´ΔΟΥ Πειραιά. Και ενώ η οδός Αλιπέδου είναι δρόμος ελέγξιμος με σαφή όρια, πληροφορούμαστε ότι στην οδό Κάστορος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ενοικίαση καταστημάτων, καθώς πιθανολογείται η μεταφορά του Παζαριού.

Επειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουμε όλοι θεατές μιας εξαιρετικά δυσάρεστης εικόνας, με τις όποιες αποσπασματικές ενέργειες να μη φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θεωρούμε απαραίτητη την άμεση σύγκληση συνάντησης με όλους τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό τον περιορισμό αυτού του φαινομένου».

pazari11

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ