Εφημερίδα Κοινωνική

Ένα περιβόλι με δέντρα αλλά και για ποδήλατα στο Δήμο Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη

 Breaking News

Ένα περιβόλι με δέντρα αλλά και για ποδήλατα στο Δήμο Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη
11 Δεκεμβρίου 2015

Στη δημιουργία ενός οπωρώνα προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη πριν από λίγες μέρες. Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πρασίνου με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αγ.Ι. Ρέντη, φύτεψε 40 καρποφόρα δέντρα (βερικοκιές, αχλαδιές, λωτοί, ροδακινιές, αμυγδαλιές, μηλιές, ροδιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές κ.α.) και 10 κυπαρίσσια,στο τέλος της οδού Μπιχάκη (έναντι του Σεισμόπολις) στον Αγ Ι. Ρέντη.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα έχει μικτή χρήση: Θα λειτουργεί σαν δημοτικός οπωρώνας όπου οι δημότες θα μπορούν να τον επισκέπτονται και να γνωρίζουν πως είναι τα οπορωφόρα δένδρα την κάθε εποχή του χρόνου. Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη σε συνεργασία με μια ομάδα εθελοντών, διαμόρφωσαν κατάλληλα τον συγκεκριμένο χώρο για να λειτουργεί και ως ποδηλατοδρόμιο.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Η δημιουργία αυτού του δημοτικού οπωρώνα στόχο έχει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων. Είναι ένας χώρος όπου η Περιβαλλοντική Αγωγή και Εκπαίδευση βρίσκει την έκφρασή της. Οι μαθητές θα μπορούν να αναπτύξουν κριτική και δημιουργική σκέψη για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να ασκηθούν στην παρατήρηση.Στόχος μας είναι ο συγκεκριμένος χώρος να φιλοξενεί δράσεις σταθερά προσαντολισμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη γι’αυτό και διαμορφώθηκε και ως ποδηλατοδρόμιο».

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ