Εφημερίδα Κοινωνική

Κάντε κλικ και μάθετε πότε παίρνετε σύνταξη!

 Breaking News

Κάντε κλικ και μάθετε πότε παίρνετε σύνταξη!
07 Οκτωβρίου 2015

Τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους συνταξιούχων ανά την Ελλάδα επιχειρεί να ενώσει το Δίκτυο των Συνταξιούχων που λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο περίπου.

Στο Δίκτυο μπορούν να ενταχθούν συνταξιούχοι όλων των ταμείων, ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα.

«Σκοπός μας δεν είναι να διαλυθούν οι Σύλλογοι. Απλώς εμείς κάναμε μία πρωτοβάθμια οργάνωση. Πρόκειται για ένα πανελλαδικό δίκτυο, του οποίου το προεδρείο θα εκλέγεται με την ψήφο του συνταξιούχου σε όλη την Ελλάδα. Πάμε να ενώσουμε όλους τους συνταξιούχους. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 2.743.000 συνταξιούχοι» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος.

Δεύτερος στόχος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, που αριθμεί ήδη 230.000 μέλη, είναι να παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε υποψήφιους συνταξιούχους. «Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα, συνάδελφοι, πρώην εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία παρέχει δωρεάν πληροφορίες σε αυτόν που θέλει να βγει στη σύνταξη» λέει ο κ. Χατζόπουλος.

Η διαδικασία είναι απλή. Ο υποψήφιος συνταξιούχος επικοινωνεί με το Δίκτυο, προσέρχεται στα γραφεία και συμπληρώνει ένα έντυπο, όπου αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή από το όνομα και την ηλικία μέχρι τον αριθμό ενσήμων και άλλες απαραίτητες πληροφορίες, όπως είναι ο αριθμός των παιδιών.

Η ομάδα του Δικτύου, μέσα σε 2-3 ημέρες απαντά στον υποψήφιο συνταξιούχο, ανεξάρτητα από το αν είναι στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα.

«Εμείς θεωρούμε ότι αυτήν την παροχή θα έπρεπε να τη δίνει το ασφαλιστικό ταμείο» λέει ο πρόεδρος του Δικτύου και προσθέτει ότι «είναι άδικο οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να πρέπει να πληρώσουν μία ολόκληρη μελλοντική τους σύνταξη για να πάρουν μία απάντηση. Το έργο αυτό, βέβαια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί υπάρχουν περίπου 2.000 διαφορετικές αποφάσεις συνταξιοδότησης».

Τρίτος στόχος του Ενιαίου Δικτύου είναι να εντοπίζει προβλήματα και λάθη στη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος, και να τα υποδεικνύει στις αρμόδιες υπηρεσίες και στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να γίνονται διορθωτικές κινήσεις.

 

Μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει είτε τηλεφωνικά με το Δίκτυο στον αριθμό 2112153690, είτε να προσέλθει στα γραφεία που βρίσκονται στην Αθανασίου Αξαρλιάν 3-5 και Βουλής, είτε μέσω του site στη διεύθυνση http://endisy.gr/.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ