Εφημερίδα Κοινωνική

Το ταξίδι που έγινε εφιάλτης

 Breaking News

Το ταξίδι που έγινε εφιάλτης
27 Μαρτίου 2015

Πόσο υπομονή να έχεις σε αυτή τη χώρα; Στην Ελλάδα του 2015 που όλοι ασχολούνται με οικονομικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάζονται να περνούν ολόκληρα 24ωρα εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα πλοίο διότι αυτό προσάραξε πάνω σε κυματοθραύστη.

Είναι η τραγική ιστορία της Κάσου και του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που αποτυπώνει την σκληρή εικόνα μιας κοινωνίας που παλεύει μόνη της κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες.

Ποιος όμως φταίει για όλα αυτά; Η εταιρεία που συντηρεί με «νύχια και δόντια» ένα ακατάλληλο πλοίο; Το Υπουργείο Ναυτιλίας που επιτρέπει σε τέτοια πλοία να εκτελούν δύσκολες «αποστολές»; Οι τοπικές κοινωνίες που σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία αδυνατούν να βελτιώσουν τα λιμάνια των νησιών; Το ρυμουλκό που έπρεπε να έρθει από μακριά;

Η απάντηση -για κάποιους- εύκολη… «Φταίνε οι καιρικές συνθήκες». Ας το εξηγήσει αυτό κάποιος στους 227 ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο πλοίο μετρώντας ώρες ταλαιπωρίας αλλά και σε εκείνη τη μητέρα με το μικρό παιδάκι που επικοινώνησε με τα ΜΜΕ και ζήτησε «βοήθεια».

Ο σύζυγός της δεν περίμενε κανένα Υπουργείο…

Και καλά έκανε! Είπε: «Πήρα τη δική μου βάρκα για να μεταφέρω πράγματα. Πήγαινα και έδινα φαγητό και πάνες για το μωρό μου που είναι μόλις 1,5 χρονών. Με δική μου ευθύνη πήγαινα φάρμακα και για άλλους επιβάτες, ήταν άνθρωποι εγχειρισμένοι μέσα και υπερήλικες».

Δύο λέξεις μόνο αρκούν… Κατάντια και Ντροπή!

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ