Εφημερίδα Κοινωνική

Στη διάσκεψη δημάρχων Eurocities 2014 στο Μόναχο ο Καμίνης

 Breaking News

Στη διάσκεψη δημάρχων Eurocities 2014 στο Μόναχο ο Καμίνης
12 Νοεμβρίου 2014

«Το μέλλον των ευρωπαϊκών πόλεων περνά μέσα από την ευαισθητοποίηση και την αυξανόμενη συμμετοχή των ενεργών πολιτών τους» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας τα σχέδια και τη στρατηγική της δημοτικής αρχής για την Αθήνα του 2020, κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του Eurocities, του μεγαλύτερου δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε τις πρωτοβουλίες του δήμου για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας , την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την καινοτομία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες για την αναβάθμιση του αστικού ιστού και την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης.

Μιλώντας για το παράδειγμα της Αθήνας σε ότι αφορά την διευρυμένη και ενεργό συμμετοχή των πολιτών, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην διαδικτυακή πλατφόρμα του «Συν Αθηνά» και την σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του προγράμματος συμμετοχής των πολιτών, ένα πρόγραμμα, το οποίο, τιμήθηκε με το βραβείο Bloomberg, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ