Εφημερίδα Κοινωνική

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα εξαιρεθούν από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων

 Breaking News

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα εξαιρεθούν από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων
14 Οκτωβρίου 2014

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα εξαιρεθούν από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων που θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, για τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΚΦΝ), Θεόδωρο Κόντε, τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Η Ένωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε επιστολή της προς τον υπουργό, είχε απευθύνει έκκληση να μην εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή οδηγία για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων από λιμάνια τρίτων χωρών κατόχων προβλεπόμενης βίζας, καθώς τα άτομα αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται από τα λιμάνια των νησιών -που θα πιάνει το κάθε κρουαζιερόπλοιο- στα τοπικά αστυνομικά τμήματα ή στα αεροδρόμια, αναμένοντας για ανυπολόγιστο χρόνο στην ουρά, προκειμένου να γίνεται λήψη αποτυπωμάτων.

Μάλιστα, οι εταιρείες κρουαζιέρας είχαν επισημάνει ότι αυτό θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, καθώς πολλοί από τους επισκέπτες θα κινδύνευαν να μην προλάβουν καν να επισκεφθούν και να δουν τα ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής για τα οποία ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ