Εφημερίδα Κοινωνική

Στα επίπεδα του Β Παγκοσμίου Πολέμου οι πρόσφυγες για το 2013

 Breaking News

Στα επίπεδα του Β Παγκοσμίου Πολέμου οι πρόσφυγες για το 2013
20 Ιουνίου 2014

Στις 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τιμά τη δύναμη και το κουράγιο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου ή παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για πρώτη φορά μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο οι εσωτερικά εκτοπισμένοι ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ύπατη Αρμοστεία.

Τα αίτια για μια τόσο μεγάλη αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων ποικίλουν. Μόνο ο πόλεμος της Συρίας μέχρι τα τέλη του 2013 εξανάγκασε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες και 6,5 εκατομμύρια να εκτοπιστούν στο εσωτερικό της χώρας. Αλλά και στην Αφρική σημειώθηκαν εκτοπισμοί, ιδίως στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και, προς το τέλος του 2013, και στο Νότιο Σουδάν.

Η ετήσια έκθεση της Υ.Α, με τίτλο «Παγκόσμιες Τάσεις» (Global Trends), βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από κυβερνήσεις, συνεργαζόμενες ΜΚΟ και την ίδια την Ύπατη Αρμοστεία. Σύμφωνα με την έκθεση, μέχρι το τέλος του 2013, 51,2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν αναγκαστεί να εκτοπιστούν, δηλαδή 6 εκατομμύρια περισσότεροι από τα 45,2 που είχαν καταγραφεί το 2012.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ