Εφημερίδα Κοινωνική

Βασίλης Μιχαλολιάκος: «Εμείς τις μάχες τις κερδίζουμε με έργα και όχι με υποσχέσεις»

 Breaking News

Βασίλης Μιχαλολιάκος: «Εμείς τις μάχες τις κερδίζουμε με έργα  και όχι με υποσχέσεις»
13 Μαΐου 2014

Την Κυριακή των εκλογών στέλνουμε σπίτι… τους«αποτυχημένους»

Δεν είμαστε μια Δημοτική Αρχή για τις επόμενες εκλογές, είμαστε για τις επόμενες γενιές.
Θέλω να βλέπω στα μάτια τα δύο μου εγγόνια, το Γιάννη και τον Βασίλη
και να τους υπόσχομαι ότι ο Πειραιάς που θα ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους,
θα είναι η καλύτερη, η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης.

Πολλά έργα, πάρα πολλά έργα, τόσα έργα που δεν τα ονειρεύτηκε
ούτε ο πιο αισιόδοξος πολίτης, την ώρα που ψήφιζε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, παρουσίασε τους υποψηφίους Κοινοτικούς Συμβούλους της Δ΄ και της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», στο πάρκο Παπαδογιωργή και στο πάρκο Δηλαβέρη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής ενώ επιτέθηκε σε όσους αυτοπαρουσιάζονται ως «σωτήρες» του Πειραιά τάσσοντας μόνο… «θα» και υποσχέσεις.

Αποδώσαμε ελεύθερους χώρους στις οικογένειες

«Φίλες και φίλοι, θα μπορούσα να πω ακόμη, κι αν αυτό μόνο είχαμε πετύχει ως Δημοτική αρχή, δηλαδή να αποδώσουμε στα παιδιά των Καμινίων και του Πειραιά μόνο το πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, ότι αυτή η θητεία είναι πολύ πετυχημένη θητεία.

Γνωρίζουν οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι τι αγώνες έχουν γίνει γι αυτό το στόχο. Αγώνες πολλών δεκαετιών. Ευτύχησα ως Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης ,να παραδώσω αυτό το πρώην στρατόπεδο στην τότε δημοτική αρχή Αγραπίδη, κατά πλήρη ιδιοκτησία.

Θα περίμενα ασφαλώς, όταν ανέλαβα Δήμαρχος, να ανήκει στο Δήμο και να έχει αξιοποιηθεί. Αντί γι αυτό, βρήκα σκαφάτους και ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, να το έχουν «καταλάβει». Άνθρωποι διαφόρων εθνοτήτων όπου καπηλεύονταν τους αδερφούς μας Ποντίους εκ Ρωσίας προερχομένους.

Και κάτι άλλο ακόμα χειρότερο, μια δικαστική απόφαση που έλεγε ότι νομίμως έμεναν εδώ, γιατί είναι άτυπη φιλοξενία!

Με αυτό το αρνητικό κλίμα ξεκινήσαμε. Ξεκινήσαμε το δικαστικό μας αγώνα. Πετύχαμε όπως οι νομικοί γνωρίζουν, τελεσίδικες αποφάσεις σε χρόνο για τα δικαστικά δεδομένα ρεκόρ. Εντός δύο ετών είχαμε πετύχει τελεσίδικη απόρριψη από τον Άρειο Πάγο. Και το πιο δύσκολο κομμάτι των εξώσεων το αντιμετωπίσαμε.

Καλέσαμε τους φορείς της περιοχής και ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος. Το κάναμε με την κοινωνική ευαισθησία που μας χαρακτηρίζει.

Εδώ στεγάζονται τώρα τα γραφεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας. Διαμορφώνονται χώροι για το δημοτικό ραδιόφωνο, για παιδικούς σταθμούς, για ΚΑΠΗ, για πολιτιστικό κέντρο, για μικρό εκθεσιακό κέντρο. Θα ανακαινίσουμε την εκκλησία και θα την παραχωρήσουμε στην ενορία για να τελούνται γάμοι και βαφτίσια.

Εδώ θα είναι ένας χώρος στον οποίο θα διαφημίζεται ο Πειραιάς και το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σε εξέλιξη πολλά έργα

Υπάρχει ένα πλήθος έργων. Καθώς ερχόμουν εδώ στην «Αγίου Ελευθερίου», με σταμάτησαν κάτοικοι για να μου πουν ότι εδώ και δεκαετίες διεκδικούσαν τη διάνοιξη της οδού Νάξου και τώρα την πέτυχαν. Στην πλατεία «Αιτωλοακαρνανίας», η περιοχή των «Λεγάκηδων» όπως την λένε, διπλασιάζεται. Όταν πήγα εκεί για πρώτη φορά, μια Κυριακή, βρήκα τόσα σκουπίδια και ένοιωσα όχι απλώς τη δυσοσμία, αλλά και τη δυσκολία να τη νικήσουμε. Τώρα, αν πάτε εκεί θα δείτε ότι λάμπει! Και όχι μόνο αυτό αλλά την υπερδιπλασιάζουμε απαλλοτριώνοντας και το διπλανό οικόπεδο κάποιου ιδιώτη, όπου γίνεται ένα ακόμη υπέροχο πάρκο σε μια υποβαθμισμένη περιοχή.

Οι «Μύλοι Μοίρα» γίνονται πάρκο

Οι «Μύλοι του Μοίρα» καμία πάλη, κανένας αγώνας! Άκουγα από τότε που πολιτεύθηκα για πρώτη φορά, ότι θα κατεδαφιστούν, θα αναπλαστούν θα… θα… θα… Τώρα κατεδαφίζονται. Εμείς τους κατεδαφίζουμε και δημιουργείται ένα υπέροχο καινούργιο πάρκο και άλλη μια υπέροχη παιδική χαρά. Δίπλα είναι ένα όμορο οικόπεδο του Υπουργείου Υγείας που και αυτό γίνεται πάρκο.

Πάρκο Γεννηματά

Στο Πάρκο Γεννηματά δοκιμάσαμε τη συνεργασία με τον ιδιώτη και έτσι ο Δήμος : πρώτον δεν ξοδεύει για τη συντήρηση, δεύτερον εισπράττει χρήματα και τρίτον απέκτησε επισκεψιμότητα όχι μόνο από τους Καμινιώτες, από όλους τους Πειραιώτες και από πολίτες εκτός Πειραιά.

… και άλλες παρεμβάσεις

Στην Κοκκινιά, δίπλα στο ειδικό σχολείο, υπήρχε ένας βάλτος. Θα γινόταν απαλλοτρίωση, θα θα θα … Πήγαμε, το μπαζώσαμε και τώρα είναι ένα υπέροχο πάρκο και παιδική χαρά. Το ειδικό σχολείο όταν κατασκευάστηκε με πολλές φιέστες, εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό που ήταν Βουλευτής Πειραιά. Θα είχε λέει και πισίνα. Σαν δεν ντρέπονται. Έκαναν μια πισίνα, μόνο για τον εργολάβο, που δεν λειτούργησε ποτέ για τα παιδιά. Όταν πήγα, δεσμεύτηκα όμως, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες : να φτιάξετε τέτοια μελέτη που να κόψουμε από οπουδήποτε αλλού για να γίνει πισίνα γι αυτά τα παιδιά. Με ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευάζονται όλες οι παιδικές χαρές και το Πολιτιστικό Κέντρο «Κ. Κωσταράκος». Ασφαλώς κάναμε και μια ήπια βελτίωση στην πλατεία «Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου» για να αποκαταστήσουμε και το χρέος τιμής προς τον μεγάλο εκλιπόντα γιατρό Νίκο Λεγάκη, ο οποίος είχε ηγηθεί αυτών των αγώνων και για την απόδοση του Στρατοπέδου Παπαδογιώργη. Γι΄ αυτό το λόγο, επέμενα να παρουσιάσουμε εδώ τους Κοινοτικούς Συμβούλους, ως ένα άλλο μνημόσυνο τιμής στο Νίκο Λεγάκη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανείς συνάνθρωπός μας άστεγος, κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς ζεστό, αξιοπρεπές, πλήρες και επαρκές φαγητό, κανείς χωρίς γιατρό και φάρμακα, κανένα παιδάκι χωρίς εμβόλια και ενισχυτική διδασκαλία. Αυτό υπόσχονται τώρα ή περίπου αυτά. Είναι επειδή δεν ζουν στον Πειραιά. Δεν ξέρουν ότι αυτά εμείς τα παρέχουμε.

Άλσος Δηλαβέρη: Πνεύμονας πρασίνου για όλη την Αττική

Είναι πολύ μεγάλο έργο. Πέντε παιδικές χαρές, το γήπεδο μπάσκετ ανακατασκευάζεται από την αρχή, υπαίθριο θέατρο, δημιουργείται ο μεγαλύτερος Βρεφονηπιακός Σταθμός που έχει το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σε αυτόν τον υπέροχο περιπατητικό χώρο φυτεύτηκαν εκατοντάδες δέντρα, έγιναν ράμπες, έγιναν παρτέρια, σιντριβάνια. Όταν ερχόμουν εδώ, μου έλεγαν οι περίοικοι : θα το δούμε ποτέ να γίνει επισκέψιμο; Τώρα, κάθε φορά που έρχομαι και έρχομαι πολύ συχνά τα Σαββατοκύριακα, τους ρωτάω: το περιμένατε να γίνει τόσο καλό; Όχι μου λένε όλοι.

Καθαρίσαμε τον Πειραιά

Ντρεπόμουν να λέω ότι κατοικώ στην πιο βρώμικη πόλη του κόσμου. Ξεβρομίσαμε τον Πειραιά. Προεκλογικά έλεγα ότι θα τον ξεβρομίσουμε σε 60 ημέρες. Το πετύχαμε με τη συμμαχία Δημοτικής Αρχής -Εργαζομένων -Δημοτών σε 30 ημέρες.

100 εκ. ευρώ «ήρθαν» στην πόλη για αναπλάσεις

Θέλω να ακούσετε αυτό το νούμερο, να το ενσωματώσετε καλά μέσα σας.

Στα 3,5 χρόνια της δικής μας θητείας εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και εκτελούνται σήμερα που μιλάμε ή εκτελέστηκαν 129 έργα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ, που αλλάζουν τον Πειραιά.

Εκτιμώ τους εφοπλιστές αλλά…

Εκτιμώ όλους τους εφοπλιστές, όλους τους ιδιοκτήτες ελληνικών πλοίων. Εκτιμώ όμως περισσότερο εκείνους που σηκώνουν και τη γαλανόλευκη στο καράβι τους και προσλαμβάνουν και ελληνόπαιδα.

Θέλω να επισκεφτείτε την Ακτή Μιαούλη, από τον ΟΛΠ προς τον Πειραιά, γιατί δεν θέλουμε να φαίνονται τα έργα μας, θέλουμε να φανούν τα αποτελέσματα. Να δείτε ότι εκτελείται ήδη – δεν θα εκτελεστεί – το μεγαλύτερο δημοτικό έργο που έχει γίνει ποτέ. 21 εκατομμύρια ευρώ. Τα πεζοδρόμια ξηλώνονται, τα φωτιστικά αλλάζουν, οι εξωτερικές όψεις των κτιρίων εξωραΐζονται, η Τρούμπα αναπλάσεται κ.ά. Είναι ένα τεράστιο έργο.

Ο Ολυμπιακός «ενώνει» δεν διχάζει!

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Ενώνει και μας τιμά όλους, δεν διχάζει. Ούτε ο υποφαινόμενος Δήμαρχος θα υποκύψει ποτέ στον ενδεχόμενο θυμό ενός πλουσιόπαιδου, γιατί μιλάμε και με άλλους. Μιλάω με όλες τις Πειραιώτισσες και με όλους τους Πειραιώτες και λογαριασμό δεν δίνω σε κανέναν.

Τα Μανιάτικα δεν είχαν ούτε αποχέτευση!

Οφείλω να κοιτάξω και λίγο πιο πάνω στα Μανιάτικα και να υπενθυμίσω σε εσάς, σε εμένα και σε όλους μας ότι αυτήν την περιοχή που έδωσε πολλά σε εμάς που καταγόμαστε από τη Μάνη, την εγκαταλείψαμε, την πληγώσαμε. Όταν ανέλαβα Δήμαρχος, μου έλεγε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ο Στέλιος Διαμαντίδης ότι δεν έχει αποχέτευση και δεν τον πίστευα. Άφησαν την περιοχή χωρίς αποχέτευση.

Καταφέραμε και εντάξαμε κι αυτό το έργο και εκτελείται τώρα, όχι θα…θα… θα… Εκτελείται τώρα. Θέλω να πω και κάτι άλλο. Πάνω στο Λόφο του Βώκου που δεν υπολείπεται σε τίποτα από το Λόφο του Προφήτη Ηλία, υπάρχει ένα κακότεχνο εγκαταλελειμμένο σχολείο. Προφανώς οι περισσότεροι δεν το γνωρίζετε. Προχωρήσαμε σε απαλλοτρίωση – κατεδάφιση. Γίνεται πάρκο και ενώνεται με τη δεξαμενή από κάτω. Τα Μανιάτικα έχουν και αυτά ψυχή, έχουν κι αυτά ανθρώπους. Υπάρχει μεγάλος σχεδιασμός για πολλά έργα.

Η σύγκριση με τον Γ. Μώραλη

Φίλες και φίλοι, έχετε από τη μια έναν υποψήφιο Δήμαρχο που δεν έχασε καμία πολιτική μάχη και από την άλλη έχετε έναν υποψήφιο Δήμαρχο που έβαλε δύο φορές υποψηφιότητα, τη μία για Δημοτικός Σύμβουλος και την άλλη για Νομαρχιακός Σύμβουλος. Και στις δύο απέτυχε να εκλεγεί. Μα είναι δυνατόν να επιστρατεύουν αυτόν που απέτυχε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, για να τον επιβάλλουν Δήμαρχο στη σημαντικότερη πόλη της Ελλάδος;

Δεν είναι αυτό προσβολή της δημοκρατίας; Μόνος του το σκέφθηκε να είναι υποψήφιος; Θα κάνουν έναν Πειραιά -λέει- να βλέπουν τη θάλασσα. Μα αν ήθελαν να βλέπουν τη θάλασσα, γιατί έφυγαν από τον Πειραιά και ζουν στο Ψυχικό, στην Πλάκα και στην Κηφισιά;

Την επομένη των εκλογών θα αρχίσει η αποσύνθεσή τους. Σε έναν μήνα θα μας έχουν απαλλάξει πάλι από την παρουσία τους. Θα έχουν γυρίσει στο Ψυχικό, στη Κηφισιά, στην Εκάλη και εμείς θα είμαστε εδώ, στην πόλη της καρδιάς μας, στην πόλη που αγαπάμε, στην πόλη που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας, στην πόλη για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Και θα κρατάμε και τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με την ιδιαιτέρα μας πατρίδα. Μάνη εμένα, Κρήτη τον άλλον, Κάρπαθο τον άλλον. Εδώ είμαστε όλη η Ελλάδα».

 


 



Σχετικά άρθρα